Kammerateri: Politiker angriber regionens embedsfolk

Liberal Alliances Marianne Mørk Mathiesen er på Facebook gået i rette med Region Syddanmarks konstitueringen af Mads Haugaard som direktør for regionens ambulancetjeneste.

På Facebook skriver Marianne Mørk Mathiesen om to forskellige embedsmænd, der begge for nylig har fået nyt job. Den ene er Mads Haugaard, som i august blev konstitueret som direktør for Region Syddanmarks ambulancetjeneste, og hun skriver:

"Mads Hougaard var ansvarlig for at regionen betalte den famøse bios faktura på 31 mill. to gange, han er blevet forfremmet til ambulance direktør i region Syddanmark." 

Se hele Marianne Mørk Mathiesen Facebook-opslag nedenfor.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

TV 2/Fyn har bedt Marianne Mørk Mathiesens forklare, hvorfor hun har lavet et opslag med en navngiven embedsmand i Region Syddanmark.

- Det er jo lidt af det kammerateri, der er i det. Folk var jo meget irriteret over den fejl på 31 millioner kroner, og så er det mærkeligt, at man bagefter konstituerer ham (Mads Haugaard, red.) som direktør for ambulancetjenesten. Det er mærkeligt, at man den ene dag kan lave en fejl til 31 millioner kroner, og den anden dag blive forfremmet. Det er for mig manglende situationsfornemmelse, siger Marianne Mørk Mathiesen.

- Jeg synes, der bliver dækket over hinanden i embedsværket. Havde vi i det private haft en ansat, der lavede en fejl til 31 millioner, så tror jeg ikke, at jeg to måneder senere havde udnævnt ham som direktør. Havde jeg været Jane Kraglund (direktør for Region Syddanmark, red.), så havde jeg ikke ageret på denne måde.

Pressens dækning bør spille ind
Liberal Alliances eneste medlem af regionsrådet påpeger samtidig, at den store mediebevågenhed på sagen om fejludbetalingen på 31 millioner kroner også budre have spillet ind, da regionen skulle finde en direktør til den nye oprettet ambulancetjeneste.

quote Det er mærkeligt, at man den ene dag kan lave en fejl til 31 millioner kroner, og den anden dag blive forfremmet. Det er for mig manglende situationsfornemmelse.

Marianne Mørk Mathiesen, Regionsrådsmedlem

 

- Havde det været mig havde jeg ikke forfremmet en mand, der havde ansvaret for en fejl, der havde fyldt så meget i pressen. Det er jo en offentlig stilling, og derfor bliver man også nødt til lige at se på; Hvad sker der lige ude i pressen.

- Når der bliver lavet så stor en fejl, så bliver man i embedsværket nødt til lige at klappe hesten i forhold til den person, der har lavet fejlen. Det må man af respekt for borgerne og af respekt for borgernes penge.

Professor: Politik når det er værst
Kurt Klaudi Klausen er professor i statskundskab og en landets førende inden for offentlig ledelse, og han mener, at Marianne Mørk Mathiasens offentlige angreb på embedsmænd helt grundlæggende er forkert.

quote Hun får profileret sig selv på embedsmændenes bekostning.

Kurt Klaudi Klausen, Professor i statskundskab

- Men når man går på Facebook, som hun gør i dette tilfælde, så er formålet jo ganske klart at debattere de ansattes gøren og laden. Hun får profileret sig selv på embedsmændenes bekostning, siger Kurt Klaudi Klausen. 

- Hun udstiller regionen helt unødvendigt, selvom hun som politiker i sidste ende står med ansvaret for det der foregår i embedsværket. Det er politik, når det er værst. 

TV 2/Fyn har spurgt Marianne Mørk Mathiesen, om hun ikke hænger embedsmænd til tørre, ved at diskutere deres gøren og laden på Facebook. 

- Jeg synes i bund og grund bare, at jeg påpeger fakta, siger Marianne Mørk Mathiesen. 

Politisk redaktør: Begynderfejl
Også TV 2/Fyns politiske redaktør er overrasket over Marianne Mørk Mathiesen. 

- Det er i strid med reglerne i ”den politiske grønspættebog” for nybegyndere, at man som folkevalgt går offentligt ud kritiserer navngivne embedsmænd, fordi de jo ikke har mulighed for at forsvare sig. Det synes jeg, at Marianne Mørk gør i denne sag. Dels kritiserer hun regionsdirektøren for konstitueringen af den nye ambulancechef, og dels kritiserer hun ambulancechefen for hans rolle i sagen om fejludbetalingen af de 31 millioner kroner, siger Jesper Buch. 

Regionsdirektør Jane Kraglund ønsker ikke at kommentere sagen, men understreger over for TV 2/Fyn, at Mads Haugaard indtil videre blot er konstitueret direktør. Stillingen som direktør for ambulancetjenesten vil senere blive slået op.

Heller ikke Mads Haugaard vil kommetere på Marianne Mørk Mathiesens kritik.

Oversigt

    Oversigt