I det fynske folks tjeneste

Kamp mellem bro og motorvej

Arbejdet med en bro mellem Als og Fyn forsinker arbejdet med et tredje spor på den vestfynske motorvej, mener den fynske folketingspolitiker Erling Bonnesen.

Den fynske folketingspolitiker Erling Bonnesen frygter, at det store fokus på at bygge en bro mellem Als og Fyn vil gå ud over arbejdet med at få et tredje spor på den vestfynske motorvej.

Det er bestyrelsesformand i Danfoss, Jørgen Mads Clausen, der foreslår en bro mellem øerne. Idéen er blevet mødt positivt af blandt andre transportminister Hans Christian Schmidt og Region Syddanmark.

Men på Fyn mener Venstres folketingsmedlem Erling Bonnesen, at det er en dårlig idé at arbejde med broprojektet allerede nu.
- Det er vigtigt, at vi først bliver færdig med de projekter, vi allerede har sat gang i som det tredje motorvejsspor, siger Erling Bonnesen til TV2/FYN.

Faaborg-Midtfyns borgmester er omvendt positiv over for en bro fra Als.
- En bro kan hjælpe, på de problemer vi har som udkantsområde. Det hjælper det tredje spor på motorvejen jo ikke på, og derfor synes jeg, det er en god idé at arbejde på en bro sideløbende med de andre projekter, siger borgmester Hans Jørgensen til TV2/FYN.

Både Region Syddanmark, Faaborg-Midtfyn samt Sønderborg Kommune har allerede afsat penge til at undersøge muligheden for en broforbindelse mellem Als og Fyn.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.