Kamp om maritime uddannelser

Selvom SIMAC i Svendborg i år har udvidet med 33 nye uddannelsespladser, er der fuldt booket på uddannelsen. De maritime uddannelser er for alvor blevet populære.

Landets største maritime uddannelsesinstitution, SIMAC i Svendborg, har netop taget hul på et nyt semester. 116 nye studerende er startet og dermed har SIMAC nået loftet på 188 studerende i år.

- De maritime uddannelser bliver mere og mere attraktive, og de unge har for alvor fået øjnene op for de spændende arbejdsopgaver, internationale muligheder, den lave arbejdsløshed og den gode løn. Fordelene er til at tage og føle på, siger studierektor Jan Askholm fra SIMAC.

Der er masser af ledige pladser på SIMAC i Svendborg
Der er masser af ledige pladser på SIMAC i Svendborg

SIMAC fik lov at oprette 33 nye pladser i år, men uddannelsesinstitutionen i Svendborg håber, at den store interesse vil give mulighed for endnu en udvidelse.

- Det bekræfter os kun i, at det vi gør, er det helt rigtige. Vi ser med forventning frem til finanslovsforhandlingerne og håber på endnu flere pladser i fremtiden, siger Jan Askholm.

Uddannelsesminister Morten Østergaard tildelte de maritime skoler 160 ekstra pladser før sommerferien, og på SIMAC håber man at denne ordning bliver gjort permanent.

I alt går der 550 elever på SIMAC

Læs mere om SIMAC

Oversigt

    Oversigt