I det fynske folks tjeneste

Kamp om pladsen til Langelandsfestival

Gæsterne stod i kø i lange baner, da de ventede på åbningen af Langelandsfestivalen, inden kampen om den bedste plads til teltet gik løs.

00:31

Det gik vildt for sig, da pladsen åbnede.

Langelandsfestivallen klokken lidt i tolv i formiddags, flere unge mennesker står klar til at invadere teltpladsen.

En af dem er Astid Bisbo, der sammen med sin veninde er ved at lægge taktikken for, hvordan de får fat i den helt rigtige plads.

- Taktikken det er at løbe uden at skvatte. Hvis du først falder, så bliver du trampet ned, fortæller Astrid Bisbo, som har en særlig plads i tankerne.

- En god plads er den, der ligger lidt højt, så du ikke er udsat når det regner. Og en der ligger lidt lavt, så du ikke er udsat når det blæser. Derudover er det godt at være tæt på toiletter eller en udgang, forklarer hun.

En der har stor rutine i valg af teltplads er Marianne Dahl, der har været med helt fra start.

-Det er fordi det er børnenes paradis. De kan løbe frit rundt og man behøver ikke tænke over, hvor de er, fortæller festivalgæst Marianne Dahl, der kun ser fordele ved festivalen.

- Der er noget specielt ved Langelandsfestival. Det er rart at være her. Folk koger ikke rundt i en stiv brandert, fortæller hun.

Det er 26. gang at der bliver afholdt Langelandsfestival. Man regner med at omkring 25.000 gæster vil lægge vejen forbi festivalpladsen.