Kampagne skal lokke forældre med i skolebestyrelser

'Vælger du sofaen eller skolen?' En ny kampagne skal få flere forældre til at stille op til skolebestyrelsesvalget i maj.

Det er kun 2,4 procent af forældrene i Odense har lyst til at tage del i skolebestyrelsesarbejdet, hvilket svarer til cirka én forælder i hver anden klasse. I 1998 var tallet dobbelt så stort.

- Det er et problem, for det er blandt andet skolebestyrelsesmedlemmerne, som er med til at bestemme, om der skal være flere timer på skoleskemaet, og om der skal sættes penge af til lejrskole, siger rådmanden for Børn- og Ungeforvaltningen, Stina Willumsen (SF).

For at sætte fokus på området har kommunen lavet et magasin, hvor forældrene kan lære mere om, hvilke områder de kan få indflydelse på. Desuden får børn klistermærker med hjem og der er sat plakater op på skolerne for at gøre opmærksom på valget. Alt sammen for at give lave en stemning af, at der er et betydningsfuldt valg på trapperne.

- Nu skal kurven knækkes, for så snart man kommer ud i den offentlige debat har alle mening, så folk må komme på banen, så vi kan få diskussionen om, hvilken retning skolen skal, siger Stina Villumsen.

Det gælder fremtiden

Senere i år vil byrådet vedtage en vision for fremtidens skole, som den skal se ud i 2020. Derfor er det nu forældre, børn og ansatte skal komme med deres input.

- Visionen vil formentlig skabe de mest skelsættende forandringer skoleområdet, vi har set i årtier. Det får stor betydning for børn og selvfølgelig også de ansatte, siger Stina Villumsen.

Den 17. marts kommer der valglister over stemme- og opstillingsberettigede, og den 7. april er der valgmøder rundt om på skolerne.

Selv valget finder sted den 12. maj.

Oversigt

    Oversigt