I det fynske folks tjeneste

Kampen om det dyre hul

Du skal bevise at hullet i vejen er opstået inden en bestemt dato - ellers vil vi ikke erstatte skaden på din bil. Den besked har en odenseansk mand fået, efter han i måneder har kæmpet med vejselskabet NCC's forsikringsselskab.

02:23

Det er hullet her, der har kostet Per Pedersen adskillige tusinde kroner.

1 af 2

Per Pedersen rammer helt tilbage i januar et vejhul på Bryllevej uden for Odense. Hans bil bliver ødelagt for mere end 5000 kroner af at ramme det dybe hul - og klager til kommunen. Men kommunen sender Per Pedersen videre til NCC, som sender ham videre til Topdanmark, der er NCC's forsikringsselskab.

NCC kørte vejen igennem den 28. december 2011 og ifølge dem var der ingen huller i vejen. Ligesom de 46 andre vejstrækninger, som NCC kørte igennem op til nytår. Alle har fået et flueben i OK.

Derfor er der tale om et hændeligt uheld og så dækker forsikringen ikke.

Så nu er det op til Per Pedersen at bevise, at der var hul i vejen, da NCC lavede deres tilsynsrapport.

- Det kan jeg selvfølgelig ikke, siger han.

Per Pedersen har også erkendt, at han kan vinke farvel til erstatning - men nu er sagen principiel. Det handler om at gøre opmærksom på det problem, der er, når kommunerne overlader opgaverne til private virksomheder, som sender problemerne videre til forsikringsselskabet, der afviser alt.

Se meget mere i vores udsendelse kl. 19.30.