Kampen om det tredje spor: Det er jo ren jydefest!

En af de fynske kommuner, der i mange år har kæmpet for en udvidelse af hele motorvejen, er Assens. Men politikerne nævner ikke Fyn - det er ren jydefest, lyder kritikken fra Assens borgmester.

Bilister på Den Fynske Motorvej må belave sig på at sidde i kø nogle år endnu. 

Tirsdag fremlægger regeringen dens forslag til næste års finanslov, og ifølge Fyens Stiftstidende er strækningen mellem Aarhus og Skanderborg kommet foran Fyn i kampen om et ekstra motorvejsspor. 

Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, siger til avisen, at den østjyske strækning er den i landet, som er mest plaget af køer og trafikale flaskehalse. 

Regeringen lægger op til, at den østjyske strækning får 500 millioner kroner, så den om tre til fire år, vil have tre spor i begge retninger. 

 

quote - Det er tenderende til det, man kan kalde en jydefest.

Søren Steen Andersen (V) 

Men netop det tredje spor på motorvejen har længe været et stort ønske for flere fynboer. Også blandt politikerne. 

- Jeg efterlyser en helhedsplan, der også indbefatter Vestfyn. Vi hører ikke ret meget om Vestfyn nogen steder i det politiske landskab på landsplan, når der bliver meldt noget som helst ud om trafik. Det er alt muligt andet, siger Assens borgmester, Søren Steen Andersen (V) til TV 2/FYN og fortsætter:

- Det er tenderende til det, man kan kalde en jydefest. Og jeg under gerne jyderne nogle veje, motorveje eller omfartsveje og alt muligt andet, men der er intet om Fyn! Og det skal der til at komme noget på banen om.

Trafikordføreren understreger dog, at der fortsat er mange steder, hvor der er behov for en udvidelse

Se hele interviewet med Assens borgmester, Søren Steen Andersen (V) 

 

Oversigt

    Oversigt