Kampen om magten i regionen er begyndt

Kun et døgn efter, at regionsrådsformand Carl Holst meldte ud, at han går efter en plads i folketinget, begynder spillet om, hvem der skal afløse ham.

Tre navne bliver af flere kilder i Venstre nævnt som mulige afløsere for Carl Holst. Det er den jyske Venstrekvinde Stephanie Lose fra Esbjerg, Thyge Nielsen fra Varde og den fynske Bo Libergren.

Bo Libergren får støtte fra det fynske folketingsmedlem Lars Christian Lilleholt, der mener, at Bo Libergren vil være den rigtige mand på posten:

- Han har masser af erfaring fra regionalpolitik og han er, næstefter Carl Holst, den politiker i regionsrådet der har størst indsigt i regionens kerneområde, der handler om sundhedspolitik, siger Lars Christian Lilleholt.

Bo Libergren vil ikke afvise, at han går efter posten. Til TV 2/FYN siger han:

- Jeg er i politik for at få størst indflydelse og derfor vil jeg selvfølgelig overveje, hvordan jeg bedst forvalter mit mandat, når tiden kommer, og der skal findes en afløser. Om det er ved at stille mig til rådighed som formandskandidat eller på anden vis, det må afgøres i situationen.

Bo Libergren vil ikke forholde sig til, hvordan de to øvrige mulige kandidater ville klare sig som regionsrådsformand, men beskriver dem begge som dygtige gruppefæller, som gør det godt, og som han har stor respekt for.

Ved regionsrådsvalget i november 2013 var Bo Libergren den venstrekandidat der fik tredieflest personlige stemmer med sine 5.246. Bo Liebergren blev overgået af Stephanie Lose med 5.569 og Carl Holst med 94.197 stemmer.

Oversigt

    Oversigt