Kampfly nær styrtet ned i Lillebælt

Et F16- kampfly undgik natten til onsdag kun med nød og næppe at styrte ned i Lillebælt. Da flyet var over Langeland satte gashåndtaget sig fast, og det betød, at kampflyet begyndte at tabe højde mens det fløj henover det sydfynske øhav.

-


Et F16- kampfly undgik natten til onsdag kun med nød og næppe at styrte ned i Lillebælt. Da flyet var over Langeland satte gashåndtaget sig fast, og det betød, at kampflyet begyndte at tabe højde mens det fløj henover det sydfynske øhav. Det skriver Berlingske Tidende torsdag.

Flyet fra Flyvestation Skrydstrup havde deltaget i en øvelse i lufttankning ved Bornholm sammen med andre fly fra Skrydstrup og fra Flyvestation Aalborg.

Problemerne begyndte, da flyet var på vej tilbage til Skrydstrup, og befandt sig over Langeland i 10 kilometers højde. Da gashåndtaget satte sig fast, gik flyet i tomgang og begyndte at tabe højde. Mens flyet fløj ind over Svendborg og fortsætte ud over det sydfynske øhav, kæmpede piloten for at få vristet gashåndtaget løst igen. I mellemtiden var redningsfartøjer fra Flyvevåbnet gået i luften for at komme piloten og det ulykkesramte fly til undsætning.

Først da flyet kun var 1000 meter over jorden, lykkedes det for piloten at få vristet gashåndtaget løst. Derefter kunne flyet stige igen og vende tilbage til Skrydstrup uden yderligere problemer.

Årsagen til defekten er endnu ikke fastslået.

Oversigt

    Oversigt