Kan 1.071 underskrifter overbevise politikerne?

Onsdag afleverede Skovløkke Lokalråd 1.071 underskrifter til Nordfyns Kommune i håbet om en ordentlig cykelsti fra Klintebjerg til Odense.

Den lidt mere end fem kilometer lange cykelsti fra Klintebjerg til Odense er i så dårlig stand, at cykelturister, -motionister, -pendlere, skolebørn og pensionister fravælger den. Det skriver Skovløkke Lokalråd i en mail til Udvalget for Teknik og Miljø, og måske er der noget om snakken.

Onsdag afleverede de nemlig 1.071 underskrifter som et bevis på, at der er et bredt folkeligt ønske om en ordentlig cykelsti.

- Der ligger sten, som har æggestørrelse, og det er rigtig godt, hvis maskiner eksempelvis skal køre på stien, men for cykler er den næsten døden, siger John Bonnesen Wolff, beboer i Klintebjerg, til TV2/FYN.

I dag er den cirka fem kilometer lange strækning, der løber langs Odense Kanal ikke komplet ufremkommelig, men huller, store sten og smalle jordspor gør stien usikker og besværlig at køre på.

Men det kan også blive besværligt at anlægge en cykelsti fra Klintebjerg til Odense. Det kræver nemlig at Nordfyns Kommune og Odense Kommune bliver enige om, hvem der skal betale for gildet. Nordfyns Kommune har 1,7 kilometer af cykelstien indenfor kommunegrænsen, og Odense Kommune har de resterende 3,5 kilometer.

Jane Jegind (V), der er formand for By- og Kulturforvaltningen i Odense, er dog heller ikke uforstående overfor problemet.

- Når jeg kigger på, hvilke midler der er til rådighed, så vil jeg gerne sætte dem ind, hvor vi kan sikre, at vores børn kommer sikkert frem og tilbage fra skole, siger hun til TV2/FYN.

Cykelstien mellem Odense og Klintebjerg anses for at være mere til rekreation, end den benyttes af skolebørn på nuværende tidspunkt.

 

 

Oversigt

    Oversigt