I det fynske folks tjeneste

Kan æbleflæsk slå den stegte

02:00

Torsdag findes Danmarks nationalret. Så vil det vise sig, om den fynske æbleflæsk kan slå den stegte flæsk med persillesovs eller en af de andre seks egnsretter.

1 af 2

Torsdag findes Danmarks nationalret. Så vil det vise sig, om den fynske æbleflæsk kan slå den stegte flæsk med persillesovs eller en af de andre seks egnsretter.

Afsløringen kommer omkring to måneder efter, at fødevareminister Dan Jørgensen (S) proklamerede, at Danmark skal have en egentlig nationalret.

Siden 11. september har man kunnet nominere en nationalret ved at uploade et billede på de sociale medier Facebook og Instagram.

Det er efterfølgende endt ud i otte finalister fra hver sin del af landet.

63.263 personer har afgivet deres stemme i finalen. Det svarer til omkring en ud af 90 danskere.

Ifølge Bettina Buhl, der har forsket i dansk madhistorie, repræsenterer alle de otte finalister dansk madkultur. Det er dog på forskellige tidspunkter af den madhistoriske tidslinje.

Her er bejlerne til Danmarks nationalret

Se de otte finalister her:

* Bornholm: Stegt sild

* Nordjylland: Krebinetter/karbonader med grønærter

* Midt- og Vestjylland: Brændende kærlighed

* Østjylland: Smørrebrød

* Sønderjylland: Stegt flæsk med persillesovs

* Fyn: Æbleflæsk

* Vestsjælland, Lolland Falster og Møn: Stegt svinekotelet med stuvet hvidkål

* København og Nordsjælland: Hakkebøf med bløde løg og spejlæg

/ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip