Kan ikke bevise han er dansk

Den 19-årige Tim Kristensen fra Faaborg troede han var dansker. Men hans engelske mor og danske far er ikke gift, så derfor er han ikke dansk.

Tim Kristensen er født og opvokset Faaborg. Hans danske far og engelske mor har boet sammen i mere end 20 år. Men de er ikke gift.

Tim Kristensen er nu i den situation, at han ikke har noget pas og i princippet skal søge om opholdstilladelse for at blive i Danmark.

- Jeg håber på, at det her løser sig, men lige nu kan jeg ikke rigtig se hvordan, siger Tim Kristensen til Information.

Afviser at behandle sagen

Da Tim og hans far henvendte sig til Udlændingeservice for at ansøge opholdstilladelse, afviste myndighederne at behandle hans sag.

Han har nemlig ikke noget pas eller anden billedlegitimation, der viser, hvem han er.

- Han har sygesikringsbevis og dåbsattest og vi kunne også få fat i skolepapirer, hvis det var det. Men de ville slet ikke snakke med os, fortæller Jens Kristensen, der er far til Tim.

Udlændingeservice afviser der er et problem

Udlændingeservice pointere dog, at Tim Kristensens ønske om statsborgerskab er et anliggende for Folketinget og den administration, som Indfødretskontoret i Integrationsministeriet står for.

- Udlændingeservice har i et brev vejledt nøje om, at den unge mand som EU-borger skal henvende sig hos statsforvaltningen for at få sit opholdsgrundlag på plads, oplyser kontorchef Merethe Nord Philip fra Udlændingeservice til TV2/FYN.

- Noget andet er naturligvis, hvis han opnår dansk indfødsret. Men vores vejledning tager afsæt i hans aktuelle situation, oplyser kontorchef Merethe Nord Philip fra Udlændingeservice til TV2/FYN.

Oversigt

    Oversigt