Kan man smage sig til et bedre liv?

Det spørgsmål skal projektet Smag For Livet forsøge at finde ud af.

Kan man virkelig smage sig til et bedre, sundere og mere nysgerrigt liv ?

Det er en række forskere og undervisere ved at undersøge for øjeblikket. Og når deres ideer skal prøves af i praksis, er det en fynsk skoleklasse, der står for skud.

5. A fra Tarup Skole i Odense mødes jævnligt med kokken Klavs Styrbæk, hvor de sammen tager ud i naturen og laver mad af det, de kan finde.

Det gør de som en del af projekt Smag for Livet, der er et center støttet af Nordea-fonden, der fokuserer på smag i leg og læring såvel som i videnskabeligt perspektiv.

Torsdag var kokken og klassen taget på tur til den ubeboede ø Vigelsø i Odense Fjord. Dagen bød blandt andet på smagsprøver på havbænkebidere, tang, muslinger og diverse planter.

- Det behøves ikke være kylling det hele. Der findes alt muligt i naturen, der kan spises, siger Klavs Styrbæk, der til hverdag er kok og driver STYRBÆKS, der både huser restaurant, kokkekurser, mødevirksomhed og produktudvikling.

5. A fra Tarup Skole er en af bare to smagsklasser. Deres oplevelser og erfaringer med smagseksperimenter i undervisningen skal senere danne grundlag for nyt undervisningsmateriale - og ikke mindst være til inspiration for os alle sammen.

- Vi skal alle sammen prøve at opdage, hvad der er omkring os. Der er nogen mennesker, der kan gå gennem naturen uden at se noget, så går de bare og snakker. Andre kan gå tre meter, stoppe op og så kigge: Så er der en bille, så er der noget der vokser, så er der noget der spirer, så er der en lille svamp. De folk, tror jeg, der får alle de små oplevelser med, de får et meget større livsindhold, siger Klavs Styrbæk.

Og selv om bænkebidere og blåmuslinger ikke alt sammen glider lige let ned, så har 5. A sænket paraderne og er blevet langt mere modtagelige for nye ideer og indtryk.

- Den begejstring, hvis de tager den med videre i livet, så kan de kun få et fantastisk liv, siger Klavs Styrbæk.

Oversigt

    Oversigt