Kandidater hjælper Dansk Flygtningehjælp

20 kandidater fra Odense går på søndag sammen om at hjælpe Dansk Flygtningehjælp med at skaffe indsamlere til den store landsindsamling 13. november.

Der mangler hænder (og fødder) til at gå rundt med indsamlingsbøsserne
Der mangler hænder (og fødder) til at gå rundt med indsamlingsbøsserne

Blandt andet borgmester Anker Boye og kandidater fra Venstre og Enhedslisten har meldt sig til den venskabelige dyst om at skaffe så mange indsamlere som muligt.

Kandidaterne skal i løbet af to timer kontakte så mange som muligt i deres netværk og få dem til at melde sig som indsamlere.

- De fleste folk melder sig gerne, hvis de får en personlig opfordring fra en de har tillid til. Derfor er det en stor gave til flygtningearbejdet, at så mange kandidater valgt at støtte op om sagen med en venskabelig dyst allerede før kommunalvalget, siger Susse Maria Holst, kommunikationschef i Dansk Flygtningehjælp.

Det batter

Hjælpen fra kommunalpolitikerne giver kontant hjælp til Dansk Flygtningehjælps indsamling. For hver indsamler, der melder sig, kan Flygtningehjælpen samle yderligere 1000 kroner ind.

- Indtil videre har knap 20 kandidater meldt sig til dysten i Odense. Hvis hver finder ti indsamlere, vil de ved deres personlige indsats have skaffet 200.000 kroner til flygtningearbejdet. Det er da effektiv kommunalpolitik med global virkning, siger Susse Maria Holst.

Oversigt

    Oversigt