Kandidater vil have brotaksterne væk

Selvom brotaksterne over Storebælt er steget de seneste tre år, så er der ingen ende på løfterne her midt i valgkampen. Folketingskandidaterne på Fyn står nærmest i kø for at love lavere eller slet ingen brotakster over Storebælt. 

-

FV2005: Selvom brotaksterne over Storebælt er steget de seneste tre år, så er der ingen ende på løfterne her midt i valgkampen. Folketingskandidaterne på Fyn står nærmest i kø for at love lavere eller slet ingen brotakster over Storebælt. 


Brotaksterne er steget løbende de seneste tre år

Både kandidater fra Socialdemokratiet, Konservative, Danske Folkeparti og Venstre melder ud, at de vil kæmpe for lavere brotakster.

Blandt partierne er der flest kandidater fra Venstre, der nævner at brotaksterne skal ned eller helt væk. Otte ud af ni fynske folketingskandidater fra regeringspartiet siger, at de går ind for markant lavere takster eller på sigt en afskaffelse af brotaksterne. Det viser en gennemgang af politikernes svar i TV 2/FYN`s valgguide.

- Det er ganske utroværdigt og rent valgflæsk. Socialdemokraterne foreslog efter sidste valg en takstnedsættelse, men dengang ville Venstre overhovedet ikke snakke med os. Først da der var valg i sigte, gik Venstre ind i forhandlinger om en nedsættelse på 20-25 procent, siger Socialdemokraternes trafikordfører Poul Andersen.

Blandt de fynske folketingskandidater går blandt andet Anders Basbøll og Kenneth Muhs fra Venstre ind for en afskaffelse af brotaksterne. Hos Socialdemokraterne går Niclas Turan Kandemir ind for, at det skal være gratis at passere broen. Derudover nævner en tredjedel af kandidaterne, at taksterne bør nedsættes.

- Vi har foreslået en reduktion på 25 procent, og derefter en pause på to år. Det tillader økonomien, siger Poul Andersen(S).

Regerigen og Socialdemokratiet skulle efter planen have forhandlet om en takstnedsættelse i januar, men forhandlngerne er udskudt på grund af valget.

Oversigt

    Oversigt