Kanonsommer for fynske attraktioner

Den varme sommer har givet stor fremgang i antal besøgende hos langt de fleste fynske attraktioner.

Her den sidste søndag i skolernes sommerferien har TV2/FYN været i kontakt med en række af de største fynske turistattraktioner.

Og billedet er stort set det samme. Den lange varme sommer har ikke skræmt turisterne væk, tværtimod.

Udlændinge strømmer til HC Andersens Barndomshjem

Odense Bys Museer melder om fremgang på alle at museets otte museer.

- Erfaringen viser, at vi får mange gæster, hvis det enten regner helt vildt eller hvis solen skinner hele tiden. De der somre, hvor der er lidt af det hele er ikke gode, siger publikumschef Mette Genz.

Et af de otte museer er H.C. Andersens Barndomshjem Munkemøllestræde, der har oplevet en fuldstændig vanvittig sommer.

- For et par dage siden havde vi 346 gæster på en dag, fortæller museumschef Torben Grøngaard Jeppesen fra Odense Bys Museer.

Torben Grøngaard Jeppesen forventer at året ender med 17.000-18.000 gæster, og det vil så være en fordobling i forhold til året før.

Han tror, at H.C. Andersens fodspor gennem byen har hjulpet gæsterne på vej, hvor de tidligere havde svært ved af finde det.

Besøgstallet i Den Fynske Landsby overrasker også. Her betyder de mange dage med godt vejr, at besøgstallet stiger.

Besøgstallet er til dato 77.000, og det er 8000 foran sidste år på det her tidspunkt. Det er det højeste besøgstal siden 1980erne.

- Det har været overraskende godt. Normalt når det er supervarmt, så bliver folk væk. Det er gået så godt. Vi skal vi selvfølgelig evaluere på det, siger museumschef Torben Grøngaard Jeppesen fra Odense Bys Museer.

H.C. Andersens hus er også foran sidste års besøgstal. Her er 60 procent udlændinge fra Kina, Sydkorea, Australien, men tilgengæld lidt færre mindre tyskere og nordmænd.

Møntergården har omkring 1000 gæster hver uge - og det er ret tilfredsstillende, siger museumschefen.

Tilbagegang for Odense Zoo

Også Johannes Larsen Museet i Kerteminde har haft fremgang i de varme sommeruger. Her ligge besøgstallet til dato et par tusinde over sidste år.

- Hvis det fortsætter, så ender vi på et besøgstal for hele året på 45.000, fortæller museumsleder Erland Porsmose.

På Brandts har det også været en kanon sommer. Her har der også været rigtig mange gæster på trods af det fine vejr. Især de seneste uger har der være mange besøgende.

Odense Zoo derimod har haft en tilbagegang i besøgstallet, men hvor meget er ikke endelig gjort op.

Oversigt

    Oversigt