Kaos i hjemmeplejen

I en tid, hvor det i forvejen er svært at skaffe hjemmehjælpere får Odense Kommune nu flere problemer. Det sker efter endnu en privat leverandør af hjemmepleje vælger at opsige sin kontrakt.

Skulle finde mange

For en lille måned siden fortalte TV2 FYN at firmaet BS Service med 400 ældre klienter var gået i betalingsstandsning. Få dage senere måtte hjemmeplejefirmaet God Service fyre 30 medarbejdere og opsige kontrakten med Odense Kommune.

Gitte Jørgensen og Lotte Bæk fra Alle-Tiders Pleje fik derefter rigtigt mange kunder. Ifølge kontrakten måtte Alle -Tiders ikke sige nej til nye kunder.

- Vi skulle på kort tid ud og finde en masse personale for at klare opgaverne, siger de.

Det har åbenbart været umuligt, og nu bakker også de ud af samarbejdet med kommunen.

Rådmand ærger sig

Alle-Tiders Pleje har forsøgt at henvende sig til Ældre- og Handicapudvalget. Formålet var at søge om dispensation fra enkelte vilkår i kontrakten. Det ville udvalget ikke være med til.

- Derfor så vi ikke andre muligheder end at sige kontrakten op, siger Gitte Jørgensen og Lotte Bæk fra Alle-Tiders Pleje.

Rådmand Søren Thorsager (A) ærger sig.

- Men det er vores opgave at sørge for at de private leverandører lever op til de standarder, som kommunen sætter, siger han.

Oversigt

    Oversigt