Kaos i klubben: Interne magtkampe og kupforsøg i Bulldogs

En del af ejerkredsen i Odense Bulldogs har bagom direktørens ryg forsøgt at få Kristoffer Jørgensen afsat. Nu taler chefen ud om en turbulent tid

Kristoffer Jørgensen er i gang med sin tredje sæson i Odense Bulldogs, den anden som førstemand. Sikkert er det dog også, at den igangværende sæson bliver hans sidste. For en uge siden meddelte klubben, at samarbejdet med klubbens frontmand ikke forlænges efter sæsonen, og måske slutter allerede inden. I nyheden beskrev klubbens direktør, Kristoffer Jørgensen, at han ikke følte han havde optimale arbejdsbetingelser i klubben. Til trods for han fortsat er ansat i klubben, så var det vigtigt for ham at åbne op for, hvorfor samarbejdet ikke forlænges. 

- Grundlæggende har jeg hele tiden stået for åbenhed og troværdighed, så jeg mener at omverdenen har ret til at kende omstændighederne. Mit fokus er og har altid været det bedste for selskabet, og alle skal bedst muligt videre herfra. Så det er lige så meget i respekt for de mange, der skal være en del af projektet fremadrettet. De har behov for at kende omstændighederne, så alle i højere grad arbejder i fælles retning, fortæller Kristoffer Jørgensen til TV 2/Fyn. 

Og omstændighederne er den nuværende direktør overfor TV 2/Fyn i modsætning til sædvanen i sportens verden ikke noget imod at uddybe. Beslutningen om at stoppe i klubben kommer på baggrund af en dagligdag i klubben, hvor interne magtkampe og kupagtige forsøg har præget dagligdagen.

- Uoverensstemmelserne er helt konkret en oplevelse af, at et ukendt antal ejere gør sig meget umage med at hverve stemmer fra den øvrige ejerkreds udelukkende for at få mig afsat som direktør. Alt dette i hemmelighed. I 
den proces er såvel mine faglige som personlige grænser ekstremt overskredet og derfor vælger jeg at sige stop, forklarer Kristoffer Jørgensen. 

 

quote - Uoverensstemmelserne er helt konkret en oplevelse af, at et ukendt antal <br />ejere gør sig meget umage med at hverve stemmer fra den øvrige ejerkreds <br />udelukkende for at få mig afsat som direktør. Alt dette i hemmelighed. I <br />den proces er såvel mine faglige som personlige grænser ekstremt <br />overskredet og derfor vælger jeg at sige stop, forklarer Kristoffer Jørgensen. 

 

Han understreger, at han har stor respekt for at ikke alle kan være enig i alting i en klub som Odense Bulldogs. Men det samtidig er et problem, at de utilfredse parter i klubben ikke åbent melder ud, men i stedet anvender rygter og skaber historier om direktøren.

- Konsekvensen er i hverdagen, at såvel jeg som resten af organisationen konstant skal forholde os til historier, rygter og generelt bruge alt for meget tid på at "kæmpe" interne kampe. Det fremmer hverken arbejdet eller arbejdsglæden, hvilket gør sig gældende for hele organisationen, forklarer Kristoffer Jørgensen. 

Ny i sporten

Kristoffer Jørgensen har knap tre års erfaring med Ishockey på topniveau. Han erkender blankt, at der er ting om sporten han ikke er minutiøs ekspert omkring. Han erkender også, at der er nye ting og tiltag han har troet på og derfor gennemført, selvom ikke alle var enige. Elementer der har været med til, at den nye chef blev udsat for kritik internt i klubben. Dog fra anonyme kilder og på en personlig måde, der ifølge Kristoffer Jørgensen til sidst ikke var til at holde ud. 

- Bægeret flyder for mig over, når der ikke længere er tale om konstruktiv dialog med fælles ønske om det bedste for selskabet. Jeg respekterer fuldt ud såvel andre holdning til eksempelvis strategi eller mit personlige touch på mit arbejde. Men jeg har en forventning om at det håndteres i den korrekte arena og med de omhandlende personer. Og det sker ikke i vores tilfælde, forklarer Kristoffer Jørgensen. 

Personlig hetz

I Fyens Stiftstidende blev Kristoffer Jørgensens ledelsesstil og personlighed fra anonyme kilder angivet som en af årsagerne til, at tingene er kørt skævt med direktørens opsigelse som kulminationen på det. Hovedpersonen selv tror også mest den interne utilfredshed fra dele af ejerkredsen skyldes direktørens personlighed og ikke de nye initiativer der blev søsat. 

 

quote Min opfattelse er ikke, at selve strategien eller tiltagene <br />der følger med er under heftig beskydning. Det virker meget personligt <br />minded på mig.

 

- Jeg skal passe på med at komme med gisninger om andre menneskers holdning. Min opfattelse er ikke, at selve strategien eller tiltagene der følger med er under heftig beskydning. Det virker meget personligt minded på mig. Derfor tror jeg ikke, at det handler om at ville for meget, men måske nærmere at ville noget andet, forklarer Kristoffer Jørgensen. 

Du kan høre hele Kristoffer Jørgensens forklaring om den tumultagtige situation i Odense Bulldogs, når han gæster TV 2/Fyn Nyhedskanalen torsdag eftermiddag klokken 17.20.

Oversigt

    Oversigt