Kapital og ny direktør: Nu skal fynske robotter fragte patienter

Blue Ocean Robotics udskiller løfterobot til selvstændigt firma. Syv millioner kroner på vej fra nye investorer.

Blue Ocean Robotics, der bl.a. har den fynske rigmand Niels Thorborg som investor, satser nu målrettet på produktionen af en ny løfterobot.

Det fynske selskab etablerer firmaet Multi-Tower Robot Company, der samtidig får ny direktør og en kapitalindsprøjtning på 7 millioner kroner.

Hidtil er patienter og plejehjemsbeboere, der ikke kan løfte sig selv, blevet transporteret i løfteapparater med skinner i loftet. Men i sidste måned kunne Blue Ocean Robotics og TV 2/FYN løfte sløret for en mobil forflytningsrobot til anvendelse på patientstuer og tilknyttede forflytningssituationer på hospitaler.

Ny direktør

Den nye direktør er Arnd Baurichter, og han skal stå i spidsen for markedsudviklingen af robotten til sundhedssektoren nationalt og internationalt.

- Nu har vi både kunder, et stærkt produkt og investorer. Den største udfordring bliver nu at finde et team, der kan hjælpe mig med at bygge det her op, siger Arnd Baurichter.

De syv millioner kroner er investeret som en del af en milepælsplan med udbetaling løbende over to år.

Blandt investorerne er Syddansk Innovation A/S, som investerer 3,5 million, Rikkesege Invest ApS, som investerer 1,5 million, M. Blæsbjerg Holding Aps og Dahl Gruppen Holding A/S, som hver investerer 0,5 millioner kroner. Det resterende bliver investeret af en mindre gruppe investorer.

- Flere ældre er en af de globale megatrends som vi er nødt til at forholde os til. Arbejdsmiljømæssige udfordringer med blandt andet nedslidning og nye livsstilsygdomme er også faktorer som vi må forholde os til i fremtiden.  At kunne være med til at støtte en fremtrædende lokal virksomhed i at gøre en forskel for sundhedssektoren, er af stor betydning for os, siger Mark Blæsbjerg, direktør hos M. Blæsbjerg Holding Aps

Sygehuse og plejecentre

Multi-Tower robotten er udviklet  i et offentlig-privat innovationssamarbejde (OPI) mellem Blue Ocean Robotics og Sjællands Universitetshospital i Køge.  

- Mulighederne er store. Der er flere supersygehuse, der skal bygges, og så er der kommunernes plejecentre, som også kan benytte den her løsning, siger Arnd Baurichter.

Arnd Baurichter tiltræder stillingen som direktør for Multi-Tower Robot Company med omfattende ledererfaring fra Siemens Healthcare, gazellevirksomheden Danfysik og senest som Salgs- og Marketingschef hos RI Research Instruments GmbH.

Han har derudover en Ph.D. i fysik, en Executive Education fra Harvard Business School i corporate performance optimering, samt er modtager af Højteknologi Fondens Pasteur pris.

Prototypen forventes at være klar i starten af det nye år, og året efter følger de første robotter på Sjællands Universitetshospital i Køge.

Kilde: Blue Ocean Robotics

Oversigt

    Oversigt