Kaprer masser af kunder: Sparekasse har vinden i ryggen

Stærkt halvårsregnskab fra Middelfart Sparekasse, der kommer ud af første halvår af 2017 med et overskud på 74,2 millioner kroner før skat. Årsagen er flere kunder og bedring på boligmarkedet.

De må snart være trætte i armene hos Middelfart Sparekasse. Endnu engang kan pengeinstituttet præsentere et solidt overskud.

Denne gang på 74,2 millioner kroner før skat for første halvår af 2017. Et resultat, der er 28 procent bedre end halvårsresultatet for 2016, der lød på 57,9 millioner kroner.

quote Vi har fået netto over 3000 nye kunder i første halvår af 2017, og de lægger selvfølgelig også forretninger hos os, som vi tjener penge på. Men låneivrigheden er også bare generelt gryende for øjeblikket. 

Martin Baltser, adm.dir. Middelfart Sparekasse.

- Vi har fået netto over 3000 nye kunder i første halvår af 2017, og de lægger selvfølgelig også forretninger hos os, som vi tjener penge på. Men låneivrigheden er også bare generelt gryende for øjeblikket. Vi ser i større omfang nu end i de senere år, at både erhverv- og privatkunder tager fra på kreditterne, siger administrerende direktør Martin Baltser til TV 2/Fyn.

Den udvikling giver også udslag på sparekassens udlån, der er vokset med 14 procent siden sidste sommer.

- At vi låner mere ud skyldes også, at boligmarkedet for alvor er begyndt at røre på sig. Der er rigtig mange bolighandler for øjeblikket, og i forbindelse med enhver bolighandel, så kommer pengeinstituttet ind over med finansiering i form at realkreditlån, boliglån og anden form for finansiering, siger Martin Baltser.

Stadig stort indlånsoverskud
Når det er sagt, så kæmper Middelfart Sparekasse fortsat med et meget stort indlånsoverskud. Mådehold er stadig på dagsordenen hos kunderne.

For mens udlånet er vokset med 14 procent, så er sparekassens indlån steget endnu mere. Med 16,3 procent siden årsskiftet.

I absolutte tal er indlånet steget med knap én milliard kroner på et enkelt år. Således ligger sparekassen nu inde med indlån for 8,5 milliarder kroner.

quote For os er det forbundet med nogle omkostninger, det meget store indlånsoverskud vi har. Vi har cirka tre milliarder mere i indlån end udlån.

Martin Baltser, adm.dir. Middelfart Sparekasse.

- Der er rigtig mange af vores kunder, både de unge, midaldrende, ældre og erhvervskunderne, som simpelthen bare har mere stående på kontoen, siger Martin Baltser.

Og det er en dårlig forretning for sparekassen.

- For os er det forbundet med nogle omkostninger, det meget store indlånsoverskud vi har. Vi har cirka tre milliarder mere i indlån end udlån. Det skal placeres nogle steder. Enten køber vi obligationer, der giver en lille negativ rente, eller også sætter vi dem i Nationalbanken til en lidt større negativ rente, siger Martin Baltser.

Det er dog ikke en dårligere forretning, end at banken fortsat kan præsentere overskud. 

For hele 2017 forventer sparekassen et overskud på koncernniveau på mellem 100 og 125 millioner kroner.

Oversigt

    Oversigt