I det fynske folks tjeneste

Vinder scenetid på Tinderbox: Karenina skal spille i Tusindårsskoven

Karenina vandt tirsdag aften første udgave af dette års Tinderbox Band Battle, hvor i alt 15 bands dyster om at få lov til at spille på årets Tinderbox festival.

00:16

Karenina blev vinder af første finale i Tinderbox Band Battle. Onsdag og torsdag følger yderligere to finaler på henholdsvis Kansas City og Studenterhus Odense. Video: Marie Louise FlorivalDen allerførste udgave af Tinderbox Band Battle 2019 blev tirsdag aften vundet af Karenina i Musikhuset Posten i hjertet af Odense.

- Jeg er overrasket, og jeg er glad, siger Anna Halkjær, forsanger i Karenina. 

Omkring 150 publikummer var mødt op for at se de fem første upcoming bands spille sig til en koncert på sommerens Tinderbox festival. Vinderne fra Fyn blev valgt, fordi de ifølge juryen havde en særlig udstråling på scenen foran publikum. 

- Det var et overraskende valg fra juryens side at vælge os, siger Anna Halkjær. 

HVAD ER TINDERBOX BAND BATTLE?

Tinderbox Band Battle giver tre upcoming bands med relation til Fyn mulighed for at give koncert på Tinderbox Festivalen 2019.

I første fase kunne alle interesserede bands og kunstnere tilmelde sig.

Derefter udvalgte de tre finale-spillesteder hver deres kandidater til en afstemning.

Afstemningen resulterer i det endelige finalefelt af femten bands, der i hold af tre skal konkurrere til de tre finaleaftenener.

Finalerne afholdes den 5. marts klokken 20.00 på Musikhuset Posten, den 6. marts klokken 20.00 på Kansas City og den 7. marts på Studenterhus Odense.

En jury udvælger hver aften én vinder, der får lov at optræde på Tinderbox Festivalen 2019.

TV 2/Fyn og Bemærk livestreamer alle tre Band Battle-finaler direkte på Facebook og tv2fyn.dk.

Se mere

Vinderne skal åbne Tinderbox

Det er tredje år i træk, at fynske musiktalenter får mulighed for at åbne den store fynske musikfestival i Tusindårsskoven. Festivalen går fra torsdag den 27. juni til lørdag den 29. juni, og alle tre dage skal festivalen åbnes med en koncert af vinderne af Tinderbox Band Battle. 

Jeg er overrasket, og jeg er glad.

Anna Halkjær, forsanger i Karenina. 

En koncert, som Karenina glæder sig meget til, men som de lige skal have styr på den næste tid. 

- Vi skal lige hjem og have en øl, og så går vi i gang med at øve til festival i morgen, siger Anna Halkjær med et smil på læben. 

Udover vinderne af konkurrencen skal blandt andre Swedish House Mafia, The Minds of 99, Benal og Lana Del Rey spille. Tirsdag offentliggjorde Tinderbox yderligere en håndfuld nye navne, som skal sikre en god start på sommeren for publikum. Det største navn blandt de nyest offentliggjorte er det legendariske band Duran Duran.

Gense koncerten med Karenina her

24:19

Karenina er det første band til at vinde Tinderbox Band Battle i 2019. Her kan du se eller gense deres koncert på Musikhuset Posten.

Luk video

HVEM SPILLER TIL TINDERBOX BAND BATTLE?

Finale 1: Musikhuset Posten

 • Power Regression
 • Karenina
 • Pet The Camel
 • Juna
 • NORD

Finale 2: Kansas City

 • Crown The Beast
 • Awake The Lights
 • Insign
 • Kalaset
 • Kill Trip

Finale 3: Studenterhus Odense

 • Trine Therkelsen
 • Divided by X
 • Trouble Is
 • Lara
 • Hvid Røg

 

Det er gratis at være publikummer til Tinderbox Band Battle. Dørene åbner klokken 19 hver aften.

Se mere

Sådan dækker TV 2/Fyn Tinderbox Band Battle

Ligesom sidste år er der godt nyt til dig, der vil tjekke pulsen på det fynske musik- og kulturliv eller måske støtte dit yndlingsband på afstand.

Alle dem, der ikke kan være fysisk med til de tre Band Battle-finaler, kan nemlig følge finalerne direkte på TV 2/Fyns platforme.

Det betyder, at vi sender direkte fra spillestederne den 5., 6. og 7. marts fra klokken 20.00 på Facebook, vores tv-kanal og her på tv2fyn.dk.

00:24

Dukker man op til Tinderbox Band Battle, er det muligt at vinde to billetter til dette års Tinderbox festival. Video: Jonas Bertelsen

Luk video