I det fynske folks tjeneste

Kartoffeldyst i Dalum

10 af Danmarks dygtigste kokke kæmpede i dag om Kartoffelprisen 2006. En hyldest til kartoflen, hvor kokkene skulle vise nye måder at anvende kartofler på

Sådan kan en kartoffel også serveres

Dysten fandt sted på Landbrugsskolen i Dalum, hvor kokkene hver skulle lave en tre-retters menu med fokus på den traditionelle danske råvare. 
 
Vinderen blev Tommy Friis fra Restaurant Kong Hans Kælder i København. Med prisen fulgte 20.000 kroner.

Vindermenuen

Forret

  • Pocheret kulmule med musli af Annebelle og jordskokker, jordskokkeluft, æble-jordskokkekompot, kartoffemajonæse af Liva

Hovedret

  • Kartoffelkompot af Gala med ventréche, stegt nakke af lam, kartoffelpuré af Liva, mjødsauce med rosmarin

Dessert

  • Karamelsyltet Folvakartoffel, vanilleism gelé af snaps og timian, mazarin med Franseline, æblekage med syrlige Folvakartofler