Kastede med kuglerne i Middelfart

300 petanquespillere samlet til dyst om Danmarksmesterskabet i den franske sportsgren.

Mere end 300 spillere fra hele landet har denne weekend været samlet i Middelfart, hvor der dystes om DM-medaljer i petanque i single, double og trippelhold. Og for spillerne er det meget mere end bare et hyggespil.

- Jeg har smidt 18 kilo siden januar for at kunne stå distancen til de her kampe, fortæller Jesper Tele. Han er arrangør af mesterskabet, men spiller også med i turneringen.

Jesper Tele er førsteseedet sammen med holdkammeraterne Henrik Vedel fra Brabrand og Lars Schäfer fra Vestfyns Petanque Klub. De tre var oppe mod et andetseedet hold fra Hedebo og Frederiksberg.

Imidlertid gik det ikke som ventet. Ved stillingen A 10 havde Lars Tele og hans holdkammerater chancen for at lave tre point og afslutte kampen, men den sidste kugle trillede for langt. Dermed fik de kun to point, hvorefter sjællænderne ligeledes lavede to point. Efter to timer var det slut, og det sjællandske hold løb med sejren trods den lavere seeding.

- Jeg vil ikke sige mindre gode, men… de tog røven på os, griner Jesper Tele.

I petanque gælder det om at komme tættest på en lille kugle, kaldet grisen, og der er point for hver kugle, der ligger tættest på. Der spilles til 13 point.

Oversigt

    Oversigt