Katolsk skole checkes for demokrati

Den katolske Sct. Albani Skole i Odense er udvalgt til at være blandt de første fem friskoler i landet, der skal checkes for om eleverne lærer om frihed og demokrati.

Regeringen har bebudet, at landets fri- og privatskoler skal have et serviceeftersyn for at se om de forbereder eleverne til frihed og demokrati. Formålet er at undgå, at nogle skoler er med til at radikalisere unge.

I hele landet er der omkring 500 fri- og efterskoler. Skt. Albani Skole i Odense er blandt de første fem skoler, der får eftersynet.

- Vi bekender os generelt til de samme mål for undervisningen som folkeskolen, og vi har intet at skjule, siger Lars Bendix til Kristeligt Dagblad.

I følge Lars Bendix underviser skolen i demokrati og folkestyre i både samfundsfag og historie. Mange af eleverne på skolen er vietnamesere og polakker, og skolelederen mener, at de har styr på de demokratiske spilleregler. Da skolen ville forbyde de ældste elever at forlade skolen i frikvarteret organiserede de protester og demonstrationer med bannere.

 Bagefter kaldte jeg eleverne op på kontoret og roste dem for deres aktion, men der blev altså et udgangsforbud alligevel, siger Lars Bendix til avisen.

Udover Sct. Albani Skole skal yderligere fire skoler i første omgang have det demokratiske eftersyn og senere skal 20 andre skoler gennem samme eftersyn.

Se skolens hjemmeside

Oversigt

    Oversigt