I det fynske folks tjeneste

Kattekillinger efterlades alt for ofte på rastepladser

Alt for mange katte efterlades på rastepladser eller i skoven, mener internatleder, der opfordrer politikerne til at lave kattelov.

00:40

Video: Sune Jørgensen

Sommeren er højsæson for indlevering af herreløse katte på internaterne. I juli fik Fyns Internat indleveret 221 katte, og det er en stigning på 20 procent i forhold til 2016.

- Det er vildt, siger internatleder Lene Frahm, der er vred og trist over udviklingen. 

Læs også Dyremishandling i Vollsmose: Børn river hoved og ben af katte

- Der findes simpelthen andre muligheder. Det er jo ikke en menneskeret at have et kæledyr, så man skal tænke sig om, inden man bare siger ja tak til bondemandens gratis killing, fortæller hun.

Kattene, der bliver indleveret, er typisk blevet efterladt på rastepladser, i skoven eller i skraldespanden. Internatlederen efterlyser derfor større ansvarlighed hos katteejerne.

Forarget over Facebook-opslag

Therese Pedersen fra Asperup er “plejemor” for mange af de katte, der kommer ind til Dyrenes Beskyttelses internat. Hun sørger for, at helt små killinger bliver fedet op.

- Jeg forarges, hver gang jeg ser på Facebook, at folk kan hente dyrene gratis, for det er sådan nogle dyr, folk smider væk og er ligeglade med, siger Therese Pedersen, der håber på, at folk i stedet for vil hente dyrene på internaterne.

Derudover bør folk, der har tænkt sig at anskaffe sig en kat, overveje, om de kan passe den de næste 15-18-år, inden de køber den.

Savner kattelov

I 2016 blev der indleveret 1.300 katte hos Lene Frahm. Hver kat koster i gennemsnit internatet mellem 2.500 kroner og 3.000 kroner, inden den kan sælges til en ny ejer.

Internatet får kun 1.100 kroner, når en familie vælger at adoptere en kat, så det er en dårlig forretning at redde katteliv.

Lene Frahm håber derfor, at politikerne vil se på problemet og ligestille katte med hunde, så man lettere kan finde ud af, hvem der efterlader dyrene på landets rastepladser.

Der er eksempelvis ikke nogen kattelov, der siger, at katte skal registreres eller mærkes. 

Læs også Katten Mimer kom blødende hjem: Skudt med hagl

- Politikerne bør gå ind og lave en lovgivning på katte omkring øremærkning, så vi kan finde tilbage til, hvem der er uansvarlige, siger Lene Frahm.

Fyns Internat dækker både Fyn, Sønderjylland og trekantsområdet.

Se hele tv-indslaget herunder: 

02:14

Video: Mikkel Skov Svendsen

Luk video