Kattepine i Dyrenes Beskyttelse

Skarp kritik hagler ned over Dyrenes Beskyttelse blandt andet på de sociale medier. Kritikken går på, at for mange dyr bliver aflivet for at organisationen skal spare penge. Men sådan er virkeligheden ikke, lyder det fra et dyreinternatet i Ejby.

Dyreinternatet i Ejby kan tydeligt mærke den landsdækkende mistro til Dyrenes beskyttelse.

- Dem, der kom for at aflevere dyrene, ville næsten ikke slippe dyrene. Hvad sker der med dem? Er det rigtigt, det vi hører, at I bare afliver dem?, fortæller Lene Frahm, der er internatleder på Fyns Internat.

Og det gør ondt på internatets leder.

- Jeg bliver ked af det - og så bliver jeg rigtig vred. Jeg bliver vred over, at jeg skal tage ansvaret for at aflive et dyr, fordi der var nogle ejere derude, der ikke tog ansvar for deres dyr.

Kritikken har kørt på blandt andet facebook efter tre frivillige stod frem i BT og fortalte, at Dyrenes Beskyttelse måler og vejer dyrene, når de kommer ind. Kan dyret sælges videre, så bliver der taget hånd om det. Kan det ikke sælges, så bliver det aflivet, for at det ikke skal koste penge.

På internatet i Ejby har man fået 153 katte ind alene i oktober. Her er 39 blevet aflivet.

Er 39 katte på en måned ikke mange?

- Jo, det kan godt lyde af mange. Men jeg synes, at det er kedeligt, at fokus skal være på de 39 katte, vi afliver, når fokus egentlig bør være på de 84, som det rent faktisk lykkedes os at finde hjem til i den her måned.

Synes du, at I afliver for mange dyr?

- Jeg synes da, det er for mange, det er det jo. Det er jo, fordi der er for mange uansvarlige ejere derude. Jeg synes da overhovedet ikke, at der er en eneste af de her aflivninger, der er i orden. Ikke en af dem, lyder det fra Lene Frahm.

I dag fik to killinger og en 10-årig hankat et nyt hjem.

Oversigt

    Oversigt