Kemosag skader tilliden til sygehusene

Når OUH giver patienter for meget kemomedicin og forsøger at dække over det, så går det ud over tilliden til sundhedsvæsnet. Det mener Prostataforeningen.

Niels Einer-Jensen, der selv har været ramt af prostatakræft er chokeret over den seneste tids afsløringer af at 53 kræftpatienter på OUH har fået en overdosering af kemomedicin.

- Jeg synes, at det er hæsligt, og jeg synes det er synd for dem og jeg håber ikke, at der er for mange, der er blevet beskadiget, siger Niels Einer-Jensen, der også er lokalformand for Prostataforeningen.

Sundhedsminister Nick Hækkerup var tirsdag indkaldt til samråd om OUHs håndtering af sagen.

- Nu skal vi have en grundig redegørelse og have vendt alle ting, så vi sikrer os, at der er taget hånd om det og at det ikke sker fremadrettet, siger Nick Hækkerup(S).

Fynskvalgte Mai Mercado havde indkaldt ministeren i samråd. Hun er især rystet over, at OUH i første omgang forsøgte at dække over, at patienterne fik for meget kemomedicin.

- Jeg forholder mig til den kultur der er på OUH, hvor man forsøger at skjule information og ikke vil informere de pårørende. Det mener jeg er en fejlagtig kultur, der skal gøres op med, siger Mai Mercado(K).

I Odense håber Niels Einer-Jensen nu, at lignende skandaler kan undgåes fremover.

- Det er dybt ulykkelig situation. Det vigtigste er at sygehusene opfatter det her som et wake-up-call, siger lokalformanden.

Oversigt

    Oversigt