I det fynske folks tjeneste

Kender vi fodboldpigerne?

Hypen er høj, men på trods af de flotte præstationer til EM i Holland, så er de danske fodboldpiger ikke blevet folkeeje.

Foto: TV 2/Danmark A/S

I aften spiller det danske kvindelandshold semifinale ved EM i kvindefodbold i Holland mod Østrig. På holdet spiller tre fynske piger og også på bænken sidder en fynsk træner i landstræner Nils Nielsen fra Ærø. 

Sammen har de med de øvrige spillere kæmpet sig til semifinalen blandt andet med en 2-1 sejr over de regerende europamestre fra Tyskland. 

Læs også Fynsk dribledronning spillede på hold med Eriksen: - Drengene grinede ad os

Selvom det går de danske piger rigtigt godt i Holland, og hypen lige nu er stor omkring holdet, er det langt alle, der ved, hvem spillerne er.  

Men hvis Christian Eriksen, Simon Kjær eller Nicklas Bendtner gik ned gennem gågaden i Odense, ville de med stor sandsynlighed blive genkendt – måske endda stoppet for en autograf. Men helt det samme gælder ikke for kvinderne på landsholdet. 

TV 2/FYNs rapporter Morten Urup Skov var torsdag inden semifinalen på gaden for at tage temperaturen på fodboldfeberen og fandt ud af, at de fleste ikke kan genkende spillerne. 

01:56 Luk video