Kendispar i front for Odense Filmfestival

​Skuespillerne Rasmus Botoft og Lisbeth Wulff sætter filmfestivalprogrammet som årets kunstneriske profiler.

Når Odense Filmfestival 2017 løber af stablen i slutningen af august, bliver det med skuespillerparret Rasmus Botoft og Lisbeth Wulff som kunstneriske profiler.

quote Der er noget ustoppeligt over den gode ide. Over trangen til at fortælle historien, man ikke kan holde tilbage.

Rasmus Botoft og Lisbeth Wulff, skuespillere og årets kunstneriske profiler for Odense Filmfestival

Som altid har OFF tilknyttet en kunstnerisk profil til at sætte sit eget personlige aftryk på festivalen gennem en række særligt kuraterede filmprogrammer. Sidste år var det Poul Nesgaard, og inden da Ellen Hillingsø. I år er der hele to kunstneriske profiler, nemlig skuespillerne, manuskriptforfatterne og ægteparret Rasmus Botoft og Lisbeth Wulff.

Skabertrang og produktionsmæssige udfordringer
Som kunstneriske profiler sætter Botoft og Wulff fokus på, hvordan skabertrangen kan overvinde selv de største produktionsmæssige udfordringer. På værker, der bliver til på trods, fordi der er noget, der bare skal formidles, forklares og fortælles.

- Der er noget ustoppeligt over den gode ide. Over trangen til at fortælle historien, man ikke kan holde tilbage. Det kræver mod, en god portion iværksættergen, selvtillid og vilje at få ført sine ideer fra tanken og op på lærredet eller ud på skærmen, siger Rasmus Botoft og Lisbeth Wulff.

quote Det er en gave for festivalen, at vi har fået Rasmus og Lisbeth med om bord.

Birgitte Weinberger, leder af Odense Filmfestival.

Vinderne sendes videre til Oscars
Mere end 2.500 kortfilm er blevet indsendt til festivalen, og i alt er 104 film fra 34 forskellige lande blevet udvalgt.

Udover naturligvis at blive vist på OFF vil filmene også dyste mod hinanden ved den traditionsrige prisuddeling, OFF Awards.

Tre af vinderne – fra henholdsvis hovedkonkurrencen, den danske konkurrence og animationskonkurrencen ­– sendes direkte til Oscarakademiets nomineringsudvalg. For skabere af kortfilm starter vejen til den gyldne statuette således i Odense.

Filmhåndværket skæres ind til benet
- Det er en gave for festivalen, at vi har fået Rasmus og Lisbeth med om bord. Med deres fokus på produktionsmæssige udfordringer og de hårdtslående og rå filmoplevelser, som udfordringerne ofte afføder, skærer de filmhåndværket helt ind til benet. Uden den grundlæggende skabertrang – som ikke tager hensyn til kedelige ting som budgetter og ressourceallokering – er der slet ingen film at se på, siger Birgitte Weinberger, der er leder af Odense Filmfestival.

Odense Filmfestival løber af stablen fra den 28. august til 3. september.

Festivalen gæstes af en lang række prominente filmfolk, heriblandt Christian Tafdrup, Bodil Jørgensen, Erik Clausen, Ellen Hillingsø, Thure Lindhardt, Anders Walter, Peter Harton, Janine Jackowski, Wikke & Rasmussen og Frans Bak. 

Oversigt

    Oversigt