I det fynske folks tjeneste

Kendt forsvarer politianmeldt for brud på fængselsregler

Mette Grith Stage havde medbragt en bærbar computer med mobilmodem ved et besøg hos en klient i Nyborg Fængsel. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix og Ole Holebech

Den kendte forsvarsadvokat Mette Grith Stage er blevet en sag for politiet efter et besøg i Nyborg Fængsel.

Mette Grith Stage havde medbragt en bærbar computer på et besøg hos en klient i Nyborg Fængsel. Hendes brøde var, at hun ikke havde deaktiveret det indbyggede mobilmodem i den bærbare computer inden besøget. Det skal det være i følge Kriminalforsorgens regler, skriver eb.dk.

Mette Grith Stage er meget forundret over, at sagen nu er blevet politianmeldt.

- Jeg kender til en kollega, som havde glemt at tage sin telefon ud af sin computertaske i forbindelse med et arrestbesøg. Det blev så opdaget i forbindelse med adgangskontrollen, og er mig bekendt ikke politianmeldt, da det blev betragtet som en ren forglemmelse, fortæller Mette Grith Stage til TV 2/Fyn.

Læs også Mette Grith Stage svarer igen: Ingen indsatte vælger advokat på grund af reklamegaver

Anmeldt til Fyns Politi

Det er Kriminalforsorgens Områdekontor Syddanmark i Kolding, som har vurderet sagen, og som har anmeldt Mette Grith Stage til Fyns Politi.

- Så vidt jeg ved, anmelder Kriminalforsorgen heller ikke deres egne medarbejdere i førstegangstilfælde, hvis de glemmer at lægge deres mobil, inden de går ind i selve fængslet, siger Mette Grith Stage.

- I mit tilfælde er der ikke tale om at medbringe IT-udstyr eller telefon i strid med loven - jeg må gerne medbringe en PC med simkort i, og jeg må gerne gå på nettet, men jeg har så tilsyneladende haft to netværk kørende på samme tid, siger Mette Grith Stage til TV 2/Fyn.

Mette Grith Stage er meget forundret over, at sagen nu er blevet politianmeldt. Foto: Sonny Munk Carlsen / Scanpix

Har klaget over Kriminalforsorgen

Mette Grith Stage mener, at det er påfaldende, at Kriminalforsorgen vælger at politianmelde hende.

- Det er fejl, som ingen betydning har, og når Kriminalforsorgen så politianmelder det - uden først at spørge om mine bemærkninger - så kan jeg ikke undgå at få den tanke, at det måske godt kan hænge sammen med, at jeg forinden havde haft en del korrespondance frem og tilbage med Kriminalforsorgen om nogle forhold, jeg ikke var tilfreds med, siger Mette Grith Stage.

Læs også Black Army: Forsvarer håber på frifindelse

Måtte smide BH-en

Det er ikke første gang, at Mette Grith Stage er i clinch med Kriminalforsorgen. Under et besøg i Aarhus Arrest blev hun tvunget til at tage sin BH af inden et besøg hos en indsat. Mette Grith Stage klagede over behandlingen, og Kriminalforsorgen har nu ændret praksis, så advokater ikke behandles som andre besøgende ved visitering.

- Der er ingen tvivl om, at mange synes, at jeg er utroligt irriterende, og det vil glæde dem, hvis jeg kan få en afklapsning. Så ja; Det kan ikke udelukkes, at der er ekstra fokus på mig. Det passer jo også meget godt med, at "historien" nu er lækket til Ekstra Bladet, siger Mette Grith Stage.

Det er nu op til Anklagemyndigheden ved Fyns Politi at vurdere, om der er grundlag for at rejse en sigtelse mod Mette Grith Stage.

Kriminalforsorgen bekræfter over for TV 2/Fyn, at der er en sag, men ønsker ikke at bekræfte, at det er mod Mette Grith Stage. Kriminalforsorgen ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, da den nu efterforskes af Fyns Politi.

Det er Kriminalforsorgens Områdekontor Syddanmark i Kolding, som har vurderet sagen, og som har anmeldt Mette Grith Stage til Fyns Politi. Foto: Ole Holbech

Fakta

Den 1. august 2016 blev det forbudt for alle at have mobiltelefoner og lignende kommunikationsudstyr med i fængsler og arresthuse.

Det har hele tiden været forbudt for besøgende til indsatte i fængsler og arresthuse at have mobiltelefonen med ind. Den 1. august 2016 blev forbuddet udviddet, så det gælder alle, der kommer på fængslet – også de ansatte.

Det vil sige, at forbuddet nu også gælder personer, der er på besøg eller på rundvisning, behandlingspersonale, håndværkere, vagtlæger, politi og alle andre, der opholder sig i fængslet eller arresthuset i forbindelse med deres arbejde.

Forbuddet mod mobiltelefoner kom efter, at Folketinget ændrede straffeloven for at styrke indsatsen mod mobiltelefoner i Kriminalforsorgens institutioner

Der er lidt forskel på reglerne i åbne og lukkede fængsler.

Lukkede fængsler og arresthuse
I lukkede fængsler og i arresthuse er det strafbart efter straffelovens § 124, stk. 4, hvis du "uretmæssigt" medtager en mobiltelefon eller lignende kommunikationsudstyr.
"Uretmæssigt" betyder, at du ikke har fået en skriftlig tilladelse til at have mobiltelefonen med. Den skriftlige tilladelse gives af fængslets eller arresthusets ledelse, og den vil kun blive givet helt undtagelsesvist.

Åbne fængsler
I åbne fængsler er det også forbudt at medtage mobiltelefoner og lignende kommunikationsudstyr, men det er ikke strafbart.

Kilde: Kriminalforsorgen

 

Ved du noget? Så send os et tip