Kent Nielsen: Der er stadig masser at spille for

OB-træner Kent Nielsen afviser, at OB-truppen allerede har blikket rettet mod næste sæson.

Med ni kampe tilbage af sæsonen er OB placeret på en sjetteplads i Superligaen med seks point op til medaljer og hele 23 point til nedrykningsstregen.

Dermed ligner det en sæsonafslutning, hvor OB hverken kan nå fugl eller fisk, og derfor er det oplagt at tro, at træner Kent Nielsen og OB-truppen allerede har blikket rettet mod den kommende sæson.

Men det afviser træneren blankt.

- Nej. Som konkurrencemennesker er vores hverdag fra uge til uge, fra den ene kamp og til den næste kamp. Det her med sæsonmål, den her solide midterplacering jagter vi jo stadigvæk, men det er ikke noget, der fylder i vores hverdag.

Kan der ikke ubevidst være en fare for, at man kommer til at læne sig lidt for meget tilbage?

- Det kan man godt stille op, og det er jo derfor, man har en trup. Generelt så er jeg ikke nervøs for det, ikke når der er ni kampe igen. For alle vil gerne spille, og hvis ikke du rigtig præsterer, er der en god mulighed for, at en anden får lov at vise sig frem, siger Kent Nielsen.

De sidste par kampe har budt på mindre gode indsatser og to 0-1 nederlag til henholdsvis Randers og Brøndby. Kent Nielsen er skuffet over resultaterne, men ser ingen grund til at blæse det op.

- Jeg vil gerne lige minde om, at for bare et år siden, der ville man være mere end lykkelig for den position, vi har nu. Så vi har faktisk gjort fremskridt. Men vi er ikke tilfredse, og vi vil også mere endnu, siger Kent Nielsen.

Kniven er væk fra struben

Netop den fremgang i forhold til de seneste sæsoner ser journalist på Tipsbladet Martin Davidsen som en meget væsentlig forandring for OB-truppen, der slet ikke er under pres på samme måde, som det har været tilfældet i de sidste år.

- OB har virkelig manglet noget kontinuitet og ro, og jeg tror, de vil have godt af at have nogle kampe, hvor de ikke har kniven for struben, som de har haft i de sidste tre-fire forårssæsoner. Så på den måde kan man godt finde noget godt i, hvis de ikke er pisket til at vinde de resterende kampe, siger Martin Davidsen.

Han peger på, at Kent Nielsen-projektet i OB stadig er nyt - og langsigtet.

- Signalet fra OB er, at der nok ikke sker kæmpe udskiftninger til sommer. Selvfølgelig bliver der nogle udskiftninger, men det er vel noget med at forme en stamme, der kan tegne holdet også til næste år. Her tænker jeg på folk som målmand Sten Grytebust, Mikkel Desler, angriberne Anders K. Jacobsen og Rasmus Festersen, Mohammed El Makrini på midten, det er alle sammen nogle spillere, som man forventer, vil være der. Så Kent Nielsen skal blive ved med at sætte sit aftryk på det hold her og få lagt de store linjer, siger Martin Davidsen.

Vil vinde fodboldkampe

Kent Nielsen insisterer dog på, at han er 100 procent fokuseret på at gøre det godt i de sidste ni kampe i denne sæson, inden han begynder at se fremad.

Man kan vel ikke undgå at tænke på næste sæson også, når man er træner i OB?

- Jo. I det daglige arbejde, jo. Så har man nogle perioder, hvor man enten holder møder med sin sportsdirektør,og så tænker man lidt mere på næste sæson. Men i det daglige arbejde, fordi man er så indædt omkring det her med at vinde fodboldkampe.. Jeg tror på, at den bedste forberedelse til næste sæson, det er at vinde så mangefodboldkampe som muligt, siger Kent Nielsen. 

 

 

Oversigt

    Oversigt