Kerteminde-borgere til politikerne: - De skal tage sig sammen

Borgerne i Kerteminde venter stadig på, at der findes en ny borgmester. De synes både det er pinligt, og at politikerne skal tage sig sammen.

Selv om det nu er flere dage siden, at de sidste krydser blev sat ved kommunalvalget i Kerteminde, er der stadig ikke fundet en ny borgmester. 

Kampen står mellem Kasper Olesen (S) og Klavs Lauridsen (K), og de forhandler fortsat om posten. 

Det er langt fra første gang, at kampen om borgmesterkæden skaber splid i den nordfynske kommune. I 2009 stemte borgerne en rød borgmester ind, men endte med en blå, da Sonja Rasmussen forlod socialdemokraterne og blev ny borgmester med støtte fra Venstre, De konservative, Borgerlisten og Dansk Folkeparti.

Nu er der så uenigheder omkring borgmesterposten igen, og det ærgrer borgerne i Kerteminde.

- Jeg synes, det er for dårligt - meget for dårligt. Men vi er jo vant til det i den her kommune, at de ikke kan finde ud af det, siger pensionisten Erik Bang Johansen til TV 2/Fyn torsdag aften, hvor han bowler med sin bowlingklub i Munkebo Idrætscenter. 

En anden ærgerlig Kerteminde-spiller kommer nu på banen:

- Det er pinligt, at det er Kerteminde hver eneste gang, der ikke kan finde ud af at finde en borgmester, siger Villy Gervig, der også er pensionist. 

Lodtrækning om posten

Der skal være konstituerende byrådsmøde i byrådssalen i Kerteminde den 5. december.

Inden da skal de to borgmesterkandidater være enige om, hvem der skal være borgmester - ellers er der afstemning og altså i værste fald lodtrækning. 

Med andre ord kan der gå flere uger, inden borgerne i Kerteminde Kommune ved, hvem der får magten efter nytår.

quote De skal tage sig sammen og finde ud af det. Vi har valgt dem, og så må de finde ud af det sidste her

Erik Bang Johansen, pensionist fra Kerteminde

Erik Bang Johansen mener, der skal én ting til for, at de to kandidater kommer i hus med en aftale:

- De skal tage sig sammen og finde ud af det. Vi har valgt dem, og så må de finde ud af det sidste her, siger han og fortsætter:

- Jeg kan ikke forstå, at de ikke kan blive enige, for de skal jo i sidste ende være enige om de ting, der skal foregå. Så de burde jo kunne finde ud af det.

Fredag skal der igen forhandles om borgmesterposten. 

Se hele indslaget her under:

 

 

Oversigt

    Oversigt