Kerteminde: Borgerlistes nedtur rammer tidligere Lindø-direktør

For fire år siden stormede de ind. Nu smuldrer det for Borgerlisten, hvor ikke engang spidskandidaten kommer i Byrådet.

Tirsdag aften var der ikke mere at gøre. Stemmerne var talt op, og resultatet talte for sig selv: Borgerlisten går fem mandater tilbage og får hermed kun ét mandat. 

Det sker efter, at Borgerlisten ved kommunalvalget i 2013 stormede frem, med de helt store stemmeslugere Sonja Rasmussen og Jørgen Schou i front. 

Nu er partiet kun en skygge af sig selv. For ikke nok med, at de kun lige sniger sig op på et enkelt mandat - så kommer partiets borgmesterkandidat, John Skov Hansen, ikke engang i Byrådet. 

- Vi har en ufattelig populær og meget dygtig kandidat i Langeskov, som har scoret højere personlige stemmer, end jeg har, og som følge deraf, er han nu rykket op på min plads. Og det har jeg det meget fint med. Meget godt, fortalte John Skov Hansen kort inden, han forlod Kertemindehallen på valgnatten. 

Det ene mandat, Borgerlisten har fået, tilfalder nemlig ikke John Skov Hansen, men derimod Allan Thomsen. 

- Det er utrolig simpelt. Vi har fået fuldstændig vores politik igennem. Og så kan jeg kun være glad. Og det er jeg oprigtigt, fortsatte han. 

En skygge af sig selv

Efter en periode med flere politiske kampe, var der ved dette valg kun Allan Thomsen tilbage, ud af de seks kandidater der blev valgt ind i byrådet ved forrige valg. Alligevel valgte Borgerlisten at lade den 71-årige tidligere Lindø-direktør John Skov Hansen stå i spidsen for partiet. 

quote Vi har fået fuldstændig vores politik igennem. Og så kan jeg kun være glad. Og det er jeg oprigtigt

John Skov Hansen, Borgerlisten

I løbet af valgkampen har John Skov Hansen gjort sig bemærket med sin skarpe retorik og sine kække bemærkninger, som blandt andre Allan Thomsen har måtte forsvare. 

Men kort inden han forlod Kertemindehallen på valgnatten, sagde han:

- Jeg skal hjem og sove. 

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt