Kerteminde Kommune - Valgtemaer

-

-

Deltag i debatten om valget i Kerteminde


Kerteminde skal have ny borgmester
Jacob P. Dauerhøj (A) går af efter 10 år som borgmester. Han trådte til i 1991, da den daværende borgmester Gunnar Rasmussen pludselig døde. Som ny borgmesterkandidat har liste A kørt cand. scient. pol. Sonja Rasmussen (39 år) i stilling. I det hele taget bliver der tale om en kvindekamp om borgmesterstolen og byrådssalen ved dette års kommunalvalg. De Konservative har genvalgt stemmeslugeren Else Møller som deres spidskandidat, og De Radikale, der i år regner med at få stemmer nok til at komme i byrådet, har valgt Asbjørg Dunker som deres spidskandidat. I øvrigt bemærkes det, at SFs nestor, Rasmus \"Tolder\" Pedersen, efter 30 år i byrådet ikke genopstiller. Ny spidskandidat for SF er Torben Andersen.


Havne-uenighed
Diskussionen om FAF-siloerne på Kerteminde havnekaj kan blive udslagsgivende for mange vælgere. Socialdemokratiets forslag om at etablere et kombineret ferie og kursuscenter på Nordre Havnekaj i Kerteminde har skabt splittelse partierne imellem. Socialdemokratiets spidskandidat, Sonja Rasmussen, vil kæmpe for at skabe nye helårs-arbejdspladser i et feriecenter på Nordre Havnekaj. Sonja Rasmussens argument er, at netop den omstændighed at gæsterne kun bor i centeret i korte perioder, vil mindske muligheden for konflikter med de allerede etablerede virksomheder på havnen. SF afviser ethvert forslag om at etablere boligbyggeri midt i et erhvervsområde, da det efter al sandsynlighed vil medføre konflikter omkring for eksempel støj fra virksomhederne.


De Radikale er ligeledes imod og vil bevare havneområdet som offentligt fristed. De Radikales Asbjørg Dunker mener, at et feriecenter vil blive for dominerende. De konservatives Else Møller er dog mere afdæmpet i sin holdning over for Sonja Rasmussens udspil, men har dog svært ved at forestille sig et boligbyggeri i form af et feriecenter: Else Møller så hellere, at kommunen udviklede søsportsaktiviteter.
Ifølge Keld Rasmussen (Venstre) skal byrådet først kigge på lokalplanen for Havneområdet efter kommunalvalget.


Kommunesammenlægning eller ej
Borgmester Jacob Peder Dauerhøj  har i lang tid haft visioner om, at Kerteminde i fremtiden skal være del af en stor nordfynsk kommune, en tanke han ikke står alene med. Bl. a er det Radikale Venstres Peter Bromark positivt indstillet over for et udvidet samarbejde. I dag arbejder Kerteminde Kommune tæt sammen med Munkebo, Ullerslev og Langeskov kommuner - det såkaldte MULK-samarbejde. Men inden for egne rækker har borgmesteren dog sit eget partis spidskandidat imod sig - Sonja Rasmussen (S) siger nej til at lægge de fire kommuner sammen: Sonja Rasmussen mener ikke, at større enheder i sig selv er garanti for billigere drift, bedre kvalitet og mere strålende visioner, dog kan Sonja Rasmussen godt se en ide i kommunalt samarbejde. Som det er i øjeblikket samarbejder MULK-kommunerne bl.a. på skatteområdet og skoletandplejen


Tilbage til hovedsiden om Kerteminde Kommune

Oversigt

    Oversigt