Rosinen i pølseenden: Kerteminde Kommune skal på Facebook

Nu skal Kerteminde Kommune på Facebook ligesom de otte andre fynske kommuner. Det blev besluttet på et møde i Økonomiudvalget onsdag aften.

Så sker det. 

Som en af de sidste kommuner i landet har Kerteminde Kommune fastholdt, at de ikke ville bruge ekstra ressourcer på de sociale medier. Men nu er også de klar til de sociale mediers tid, og Kerteminde Kommune kommer på Facebook.

Den politiske beslutning lå i sidste ende hos Økonomiudvalget, der til deres møde onsdag aften skulle tage stilling til, hvorvidt kommunen skulle have en tilstedeværelse på de sociale medier.

- Vi besluttede i Økonomiudvalget at gå i gang med at kommunikere på Facebook. Det gør vi for at benytte mere moderne kanaler og skabe en bedre kommunikation med borgerne, siger Terje Pedersen (DF) fra Kerteminde Kommune. 

Han fortæller, at alle til mødet stemte for oprettelsen af en Facebookside til den fynske kommune. 

Handler om prioritering af ressourcer

I maj sidste år afviste Tim Jeppesen, der er kommunaldirektør i Kerteminde Kommune, at kommunen skulle på Facebook. Det primære argument var dengang, at de ikke kunne eller ville prioritere ressourcerne til det.

- Kerteminde Kommune har ikke nogen kommunikationsarbejdere, så vi har ikke noget sted, hvor vi ville kunne lægge ansvaret for at styre profilerne. Og jeg kan ikke se, hvordan vi i vores budget skal kunne finde 600.000 til at ansætte en kommunikationsansvarlig, sagde Tim Jeppesen dengang til journalisten.dk. 

Den tilgang har han fortsat, og derfor er der heller ikke blevet ansat en ny medarbejder til at styre kommunens kommende profil på Facebook.

- Vi har bedt medarbejderne om at tage opgaven til sig. Vi har holdt møder med Svendborg og Assens Kommune, der har fortalt om deres måde at gøre det på. Ud fra det har vi valgt at prioritere det ind i medarbejdernes hverdag fremfor at rekruttere, siger Tim Jeppesen.

Bedre information til borgerne

Planen for Kerteminde Kommune på sociale medier går i første runde på en side på Facebook. Her kan borgerne stille kommunen spørgsmål - og selvfølgelig få svar.

Borgerne kan også ved hjælp af den nye side på Facebook får informationer, om ting der sker rundt omkring i kommunen. 

- Vi håber, at vi kan gøre mere opmærksom på arrangementer og andre tiltag i kommunen på Facebook, siger Terje Pedersen. 

Han forklarer, at kommunen igen skal evaluere om et år, hvordan det er gået. Men han regner ikke med, at det giver anledning til at stoppe noget.

Oversigt

    Oversigt