Kerteminde talt op: Markant konservativ fremgang

I Kerteminde er alle stemmerne talt op, og resultatet viser massiv fremgang til Konservative, mens Borgerlisten går markant tilbage.

Mandaterne bliver i den grad flyttet rundt i Kerteminde Kommune efter tirsdagens valg. Alle stemmer er talt op, og det endelige resultat viser, at Konservative går markant frem, mens Borgerlisten har mistet mange af sine vælgere. 

Konservative har i alt fået 21,4 procent af stemmerne i kommunen. Det er 15,8 procentpoint mere end ved sidste valg, og dermed kan partiet nu kalde sig for det andetstørste parti i kommunen. 

I modsætning til Konservative går Borgerlisten kraftigt tilbage, og mister hele 14,6 procentpoint i forhold til sidste valg. Dermed har listen ved dette valg kun fået 6,4 procent af stemmerne. 

Selvom valgresultatet ligger klart i Kerteminde, er det langt fra sikkert, hvem der kommer til at sidde på borgmesterposten de næste fire år. Til trods for at Konservative er i valgforbund med Venstre, afviste partiet nemlig i weekenden, at de vil pege på den siddende Venstre-borgmester, men derimod selv vil gå efter borgmesterposten. 

Vi følger politikernes forsøg på at konstitueres sig aftenen igennem.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt