Kildemand jagter wildcard i Australien: Jeg vil på pallen

Den fynske speedwaykører, Peter Kildemand, vil slutte sæsonen af med at komme på podiet i australske Melbourne senere i oktober. Han er i direkte kamp med Nicki Pedersen om et wildcard.

Lige nu står dansk speedway uden en sikker deltager i næste års VM-serie. Kun uddelingen af et wildcard kan udløse en dansk plads, og Peter Kildemand bejler til en af i alt fire billetter.

Kildemand vil derfor vise sig frem i sæsonens sidste grandprix i australske Melbourne 28. oktober.

- Jeg ser meget frem til det. Jeg skal nok lave et godt resultat dernede, hvis jeg skal gøre mig forhåbninger om et wildcard.

- Jeg har nogle gode minder fra den bane, så jeg tager derned med oprejst pande. Og forhåbentlig kan jeg levere et godt resultat, siger Kildemand.

Også skadede Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen jagter et wildcard, så konkurrencen er hård.

- Det bliver svært. Jeg ved ikke, hvad de lige vægter. Niels har været skadet i meget af sæsonen, og det samme har Nicki. Det er nok os tre, der kæmper lidt om det, siger Kildemand.

Endnu har en dansker ikke opnået at komme på podiet - eller pallen som Kildemand kalder det - i denne sæson.

- Min chance er at levere et godt resultat i Australien. Jeg vil gerne på pallen. Der er ikke nogle danskere, der har været på pallen.

- Jeg er den eneste, der har været med i en finale. At komme op på podiet vil helt sikkert hjælpe på det, siger Kildemand.

Lørdag aften var Kildemand tæt på at komme i semifinalen, men han manglede et enkelt point.

- Det er super træls. Jeg ville gerne have været i en semifinale. Det er virkelig irriterende, at jeg mangler det ene point.

- Normalt ville jeg være sikker med otte point, men denne gang krævede det ni. Så det var lige ved at være nok, sukker han.

Den 28-årige fynbo er dog tilfreds med, at han på det seneste har løftet sit niveau.

- Det er positivt. Det er gode takter, og det fungerer bedre for mig. Jeg føler mig mere tilpas. Det er bedre at gå på vinterpause med en god fornemmelse, siger han.

Oversigt

    Oversigt