Kineserne er vilde med danske robotter

Gæsterne kommer langvejs fra, når robotbranchen viser de nyeste ideer frem til årets automationsdag hos Egatec i Odense

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når over 600 mennesker fra robotbranchen mødes fredag, bliver det også med besøg fra Guangdong provinsen i Kina.

Udenrigsministeriet og Invest In Denmark har en delegation af 12 kinesiske investorer og virksomhedspartnere med for at se på den nyeste teknologi i den danske robotklynge. 

Baggrunden er at vise, hvad Danmark kan på robot-og automatiseringsområdet. Her kan de nemlig se løsninger, der ikke findes i Kina endnu.

Og Ifølge Jesper Algren fra Invest In Denmark, så er det især de små samarbejdende robotter, som kineserne falder for.

- Det er fleksibiliteten med cobots og mindre industrirobotter, der ikke skal skærmes af. De ser et potentiale i de mindre og fleksible løsninger, som man kan stå og arbejde lige ved siden af. Der er også en del af softwaren, de er meget interesserede i, siger Jesper Algren.

Den 12 kinesisere har også været på besøg hos UAS Denmark for at kigge på danske droner
Den 12 kinesisere har også været på besøg hos UAS Denmark for at kigge på danske droner
Foto: Jesper Algren

Seriøse investorer

Lønningerne i Kina stiger i disse år, så landet er i fuld gang med at atomatisere produktionsapparatet. Landet er verdens største marked for industrirobotter og sulten efter flere maskiner er umættelig.

- Man skal nærmest være dum for at sige, at man ikke interesserer sig for Kina, siger direktør i Egatec Mads Nychel.

Udenrigsministeriet og Invest In Denmark står bag aftalen med delegationen. En repræsentant fra innovationscenteret i Shanghai har fundet de virksomheder, der potentielt kunne få brug for danske robotter. Ved at screene de mest seriøse, der samtidigt har kapital bag sig, er de 12 deltagere valgt ud.

For Egatec kan mødet med en flok kinesere i Odense være et vigtigt skridt ind i et stort marked. Kina repræsenterer 15 procent af verdensbefolkningen og er et marked i hastig vækst. Virksomheden leverer automationsanlæg til at pakke og palletere og håber at få en god kontakt til en af de kinesiske samarbejdspartnere.

- Kina er et land med uanede muligheder. Med de rigtige kontakter kan du langt nemmere komme ind i det marked. Ellers kan det være som at lede efter en nål i en høstak, siger direktør Mads Nychel.

quote -Kina er et land med uanede muligheder. Med de rigtige kontakter kan du langt nemmere komme ind i det marked. Ellers kan det være som at lede efter en nål i en høstak

Mads Nychel, direktør, Egatec

Blåstempling af robotterne

Delegationen kan møde 36 udstillere til automationsdagen. Både Effimat, Nordbo Systems, Mobile Industrial Robots og Trivision kommer og viser deres nyeste løsninger. Det gælder også On Robot, som er indstillet til årets automationspris hos det danske robotnetværk DIRA.

Egatec ser besøget som en blåstempling af automationsdagen og de danske robotter. Handel med kopivarer er et problem for mange brancher og Kina producerer de fleste af dem. Men virksomheden frygter ikke, at de gode ideer bliver kopieret under besøget.

- Vi viser de maskiner, som vi alligevel sælger til de, der vil købe det på markedet. Det ser vi ikke som en trussel, siger Morten Nielsen, der er marketingschef i Egatec. 

Besøg skaber jobs

Ved et Match-Making event vil de kinesiske investorer og partnere lave en mere formel præsentation af sig selv og deres virksomheder.

Delegationen har også været forbi startup-hubben på Teknologisk Institut og kigget på droner hos UAS Denmark. 

Udenrigsministeriet håber, at besøget kan skabe vækst og job i Danmark i form af partnerskaber eller investeringer.

- Vi håber, de får øjnene op for noget af det, vi kan i Danmark, siger Jesper Algren fra Invest In Denmark.

På automationsdagen kan man også se basketballspilleren Antonio Porta fra Svendborg Rabbits spille mod den store basketrobot fra Comau.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt