Kineserne strømmer til Odense-museer

Asiater - især kinesere har fået øjnene op for museerne i Odense. Hver syvende besøgende i H.C. Andersens Hus er fra Asien. Kulturrådmanden mener, at nye rute-markeringer blandt andet er årsagen.

Hvor der for få år siden var ganske få asiater, der aflagde de odenseanske museer besøg, har især kinesere nu fået øjnene op for museerne.

Både H.C. Andersens hus og barndomshjem oplever fremgangen. I H.C. Andersens hus kommer hver syvende gæst fra Asien - sidste år var det hver tiende. I de første 36 uger af 2015 har 7843 kinesere besøgt museet. I hele 2014 kom 4267 forbi.

By- og Kulturrådmand Jane Jegind mener, at det tidligere har været svært at finde rundt i Odense.

- Jeg tror, at vores nye rute med fysiske markeringer af fodspor i belægningen, har været med til at afhjælpe den udfordring. gjort det lettere for Andersen-interesserede nemt kan finde frem og rundt i byen, siger Jane Jegind.

Odense har de senere år gået målrettet efter det kinesiske marked, og byen har derfor på flere fronter oplevet en stigende interesse - blandt andet har flere filmhold lagt vejen forbi.

- Der er et kæmpe potentiale på det asiatiske marked, så vi fortsætter naturligvis vores vellykkede satsning, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind.

Oversigt

    Oversigt