I det fynske folks tjeneste

Kinesisk H.C. Andersen-park i Odense

I 2009 skulle der have været en H.C. Andersen-park i Odense, men den blev bremset af finanskrisen. Nu vil en kinesisk milliardær måske bygge en i stedet.

En kinesisk milliardær overvejer at bygge en H.C. Andersen-temapark i Odense.

Hotelejer og ejendomsinvestor Huang Nubo vil gerne lægge nogle af sine investeringer i H.C. Andersens fødeby, skriver Politiken.

- Huang Nubo er meget interesseret i at investere i for eksempel et hotel og et forlystelsessted - måske en egentlig temapark - på Fyn. Den skal især være for kinesere, der godt vil være i nærheden af H.C. Andersen, siger handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) til Politiken.

Der findes allerede en H.C. Andersen-temapark i Tokyo og en er på vej i Shanghai.

Og Huang Nubos planer giver nu liv til en gammel drøm om at lave en H.C. Andersen-park i Odense, som investorer ville åbne i det gamle Fyns Sommerland i 2009, men som ikke blev til noget på grund af finanskrisen.

Borgmesteren er glad for initiativet

Odenses borgmester Anker Boye (S) hilser den kinesiske milliardærs planer om at lægge penge og investeringer i Odense velkommen.

- Vi skulle da være nogle skarn, hvis vi ikke var interesserede i at tiltrække store investeringer til vores by, siger han og fortsætter:

- Hvis kineserne ønsker at investere i en H.C. Andersen-park, så ligger jorden der stadig, men det kunne også være andre projekter. Måske kunne det spille sammen med vores omdannelse af centrum.

Ved du noget? Så send os et tip