I det fynske folks tjeneste

Kinesisk menneskesmugler dømt

Det kan ikke betale sig at gå ind i menneskesmugler-branchen. Det blev fastslået torsdag, da den 37-årige herboende kinesiske mand, Xiangwu Hsu, fredag i Østre Landsret blev idømt en fængselsstraf på tre år og ni måneder

-

Det kan ikke betale sig at gå ind i menneskesmugler-branchen. Det blev fastslået torsdag, da den 37-årige herboende kinesiske mand, Xiangwu Hsu, fredag i Østre Landsret blev idømt en fængselsstraf på tre år og ni måneder, skriver Ritzau. Xiangwu Hsu havde deltaget i indsmuglingen af godt 20 kinesere fra foråret 2002 til efteråret 2003. Dermed blev den afgørelse som Retten i Odense traf sidste år stadfæstet.

Kineserne kom ind på et erhvervsvisum, fordi den dømte havde inviteret dem på forretningsrejse her i landet. Bag invitationen stod også en anden herboende landsmand og en dansk jurist, der også er dømt i sagen. Men det danske konsulat i Shanghai fattede mistanke og alarmerede politiet, skriver Ritzau. Men kineserne blev aldrig fundet, de har muligvis spredt sig i Schengen-området.