I det fynske folks tjeneste

Kirkeråd: Kirkerne bør være grønne

Grønne kirker bruger sparepærer

En ny hjemmeside, som Danske Kirkers Råd står bag, skal inspirere danske kirker til at engagere sig konkret og aktivt i kampen mod klimaforandringerne. To sogne på Nordfyn er allerede igang.

Kirkerne bør gå forest i kampen for at passe på miljøet og begrænse klimaforandringerne. Det mener Danske Kirkers Råds Klimagruppe, som netop har lanceret hjemmesiden gronkirke.dk.

På hjemmesiden han man finde informationer om de initiativer, der allerede findes i dansk kirkeliv om miljø- og klimaudfordringerne.

Kirsten Auken fra Folkekirkens mellemkirkelige Råd, som er med i Danske Kirkers Råds Klimagruppe, håber at kirkerne vil tage udfordringen op.

- Kirkerne rundt omkring i verden og ikke mindst i vores nabolande Norge, Sverige og England er allerede meget engagerede i det her, og ser det som en naturlig del af at være kirke. Vi håber, at vi med det her initiativ kan være med til at sætte det på dagsordenen også i Danmark, siger Kirsten Auken.

I Skeby og Østrup sogne ved Otterup på Nordfyn er man allerede i fuld gang. Her har menighedsrådet vedtaget 31 punkter, der skal gøre kirkerne grønnere.

/Ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.