Kirurg glemte serviet i patient

En kirurg på Odense Universitetshospital glemte en serviet i ryggen på en patient under en operation for diskusprolaps. Sygehusdirektør beklager fejlen.

Jørgen Hansen fra Næsby ved Odense er hårdt ramt på både psyken og fysikken, efter at en kirurg på Odense Universitetshospital, OUH, glemte en serviet i ryggen på ham under en operation for diskusprolaps. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Gjorde afsindigt ondt

Operationen af 65-årige Jørgen Hansen blev foretaget i juni, og i lægernes optik foregik den helt efter planen. Den holdning havde de stadig ikke lavet om på, da Jørgen Hansen efter 14 dage med store smerter blev sendt hjem. Siden fulgte endnu flere uger i et  smertehelvede med betændelse i kroppen.

- Det gjorde afsindigt ondt. Jeg har aldrig oplevet en lignende smerte, og jeg kunne hverken gå eller bevæge mig uden smerter, siger Jørgen Hansen til Fyens Stiftstidende. Han påpegede smerterne flere gange, men blev ikke taget alvorligt, før en hjemmesygeplejerske tog affære og efter to opkald til vagtlægen fik ham indlagt.

Beklager dybt

Han blev opereret igen 8. august, hvor man fandt den serviet, der var glemt inde i ryggen ved første operation.
- Først troede jeg ikke på det, men efterfølgende blev jeg rasende, siger Jørgen Hansen, der føler sig dårligt behandlet i et hårdt forløb.

Direktør med ansvar for neurokirurgisk afdeling på OUH Jens Peter Steensen beklager episoden.
- Vi beklager dybt over for patienten. Med store mellemrum oplever vi desværre, at der sker fejl. Læger er jo mennesker, men det er dybt beklageligt, siger Jens Peter Steensen. Jørgen Hansen har modtaget flere undskyldninger fra kirurgen og siger i dag, at han har det bedre.
Sagen er indgivet til Patientklagenævnet.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt