I det fynske folks tjeneste

Klapjagt på sorte juletræer

Julen står for døren. Og en af de faste traditioner er dansen omkring juletræet, men for et stort antal danskere kommer det til at foregå rundt om et "sort" juletræ. Nu vil SKAT gå på jagt i den sorte juletræsjungel.

Juletræet er et must. Men stadig flere bliver handlet sort.

Polske arbejdere skal tjekkes

Sorte penge og sorte grantræer. Det er et stadig større problem, skriver Jyllands-Posten.

Skattecentre rundt i landet sætter nu ind overfor sælgere og dyrkere. På Sydfyn fokuserer man på arbejdskraft fra Polen og Litauen.

- Vi laver uanmeldte besøg, hvor vi ved, at der bliver produceret juletræer og pyntegrønt. Den store udfordring er, om de udenlandske skovarbejdere arbejder i Danmark på skattemæssigt rigtige vilkår. Gør de ikke det, kan den danske juletræsproducent få en økonomisk øretæve, der gør ondt, siger afdelingsleder Leo Lebek, Svendborg Skattecenter til avisen.

Sorte penge i branchen

I Danmark vil der i de kommende uger blive solgt op mod 1,5 mio. juletræer til en samlet værdi af cirka en kvart mia. kr.

- Det er en branche præget af mange aktører. Der er kort afstand mellem producent og forbruger, og selvfølgelig sker det, at der bliver betalt med sorte penge, siger skovrider Henrik Buhl fra Skovdyrkerforeningen i Østjylland til avisen.