Klar til Oscar: Odense filmfestival bedst til kortfilm

Danmarks største kortfilmfestival, Odense Internationale Filmfestival, er den første festival, der nu kan sende deres vinderfilm direkte videre til The Academy Awards Short Film kategorien.

To film, den bedste nationale og den bedste internationale kan nu, udover festivalens pris på 40.000,- kr., være sikre på, at blive vurderet af The Academy?s Short Film and Feature Animation Branch, og dermed få muligheden for at blive nomineret i konkurrencen om en Oscar-statuette.

- Begejstringen vil ingen ende tage. Det her er utrolig vigtigt, ikke bare for vores festival, men for kortfilmen generelt. Det er et meget fornemt selskab at komme i, og en stor mulighed for deltagerne. Det er første gang vi har søgt om at blive kvalificeret, og det skyldes at vi først nu føler, at vi har den rigtige kaliber, siger Birgitte Weinberger, der har ledet festivalen de seneste fire år.

Det er kun kortfilmsfestivaler, der har muligheden for at blive Oscar-kvalificerende.

Anne Marie Kürstein, festivalmanager for kort-og dokumentarfilm ved Det Danske Filminstitut siger tillykke.

- Det er ikke ligetil at få sådan en kvalificering. Man skal have ydet noget, og Odense Internationale Filmfestival er den mest veletablerede kortfilmfestival i Danmark, med det bredeste program og en meget veletableret konkurrencestruktur. Der er mange festivaler i verden at vælge i mellem for filmskaberne, så muligheden for en Oscar betyder nok, at der kommer flere ansøgere til Odense Internationale Film Festival fremover.

Chancen for en Oscar-statuette opstår næste år, når Odense Internationale Filmfestival løber af stablen 26. aug. - 1. sep. Der åbnes for tilmelding af film fra januar 2013.

Oversigt

    Oversigt