Klar til vinter: Svendborgbanen lukkes

I weekenden skal Svendborgbanen gøres klar til vinter for at minimere risikoen for forsinkelser de kommende måneder.

Banedanmark gennemfører i weekenden en vedligeholdelse af bevoksningen langs banen.

Det betyder, at togene erstattes med busser fra fredag klokken 19.00 til og med søndag.

Busserne standser ved alle stationer, og der vil desuden være hurtig-busser mellem Svendborg og Odense - disse busser standser i Ringe og ved OUH. 

Desuden opfordrer DSB passagerne til at tjekke Rejseplanen. Den vil være opdateret med ændringerne. 

Præventiv rengøring

Banedanmark oplyser at al bevoksning langs banen skal fjernes i en afstand af seks meter på hver side af skinnerne.

Det sker for at give lokoførerne bedre udsyn og for at minimere risikoen for at løvfald og træer kan falde ind over kørestrømmen.

Svendborgbanen har tidligere været hårdt udsat for løvfald i efterårsperioden og arbejdet vil mindske generne af løvfald. Derudover er der også behov for at fremtidssikre nogle overkørsler, som har brug for vedligeholdelse her og nu, hvis ikke det skal blive værre henover vinteren, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

- Der er rigtig meget bevoksning langs Svendborgbanen og det kræver en del arbejde at holde nede. Når der kommer meget løvfald, så går det udover punktligheden - det tager længere tid for togene at accelerere og bremse. Det har Svendborgbanen tidligere været udsat for, og nu tager vi de helt store maskiner frem for at minimere det. Vi kan ikke helt undgå forsinkelser på grund af løvfald, men med dette arbejde gør vi, hvad vi kan for at minimere det, siger Mads Thostrup, områdechef i Banedanmark, i pressemeddelelsen

Alternativet til weekendlukningen er aften- og natspærringer, som ville have betydet ekstra omkostninger for Banedanmark og gener for passagererne.

- Ved at gøre det på denne måde får vi gennemført arbejdet hurtigst muligt, så tidligt som muligt og på den mest effektive måde. Det kommer pendlerne og passagererne til gavn ved, at det kun bliver en enkelt spærring og med resultater, der vil kunne mærkes på den positive måde, siger Mads Thostrup.

Pendlerformanden på Svendborgbanen, Natasja Thrane Vium Rasmussen, siger i pressemeddelelsen, at det er en god løsning at gøre det ind over weekenden.

- Og så ser jeg også frem til et efterår, hvor der er taget forholdsregler for at mindske forsinkelser på grund af løvfald, siger Natasja Thrane Vium Rasmussen.

Overkørsler skal have en tur

Weekendspærringen skal også bruges af Banedanmark til at renovere to overkørsler i Ringe. Her er betonen i overkørslerne slidt og skal ordnes for at undgå nedbrud.

Oversigt

    Oversigt