Klart borgerligt flertal

Det borgerlige flertal i Fyns Amtsråd står til at blive styrket ved efterårets amtsrådsvalg. En frisk meningmåling viser, at den borgerlige blok i amtet vinder et mandat og dermed kan sætte sig på amtsborgmesterposten igen.

-

Det borgerlige flertal i Fyns Amtsråd står til at blive styrket ved efterårets amtsrådsvalg. En frisk meningmåling viser, at den borgerlige blok vinder et mandat og dermed kan sætte sig på amtsborgmesterposten.


De radikale står til at miste deres afgørende position i Fyns Amtsråd ved efterårets valg. Hvis der var valg i dag, ville de tre borgerlige partier Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti have absolut flertal i amtsrådssalen med 16 mandater.


Ifølge en meningsmåling fra Analysebureauet Focus så ville Venstre blive valgets store sejrherre med en fremgang fra 8 mandater til 11 pladser i det nye amtsråd. Dansk Folkeparti ville miste én plads, men De konservative ville bevare deres 4 mandater.


Samtidig ville Socialdemokratiet miste et mandat, mens SF ville vinde et enkelt mandat. De radikale går tilbage fra to til ét mandat.


Men Venstres fremgang betyder, at partiet sammen med De konservative og Dansk Folkeparti kan danne flertal og dermed bestemme, hvem der skal være Fyns nye amtsborgmester. Og her bliver det svært at komme uden om Poul Weber, som er spidskandidat for det absolut største borgerlige parti.


Undersøgelsen tager ikke hensyn til indgåelse af valgforbund.


Focus undersøgelse er baseret på telefoninterview med 1398 fynboer.


Resultatet ser således ud, med valgresultatet fra 1997 i parentes.


Socialdemokratiet 32,8 %(36,1)
De Radikale 4,5 %(7,6)
De Konservative 11,3 %(12,4)
Socialistisk Folkeparti 10,7 % (7,5)
Dansk Folkeparti 5,2% (7,2)
Venstre 31,4 % (20,9)
Enhedslisten 1,7% (2,7%)


 

Oversigt

    Oversigt