I det fynske folks tjeneste

Klassiske musiktalenter får penge

Fynske musikskoleelever får tilskud til at skrive musikværker og opføre dem offentligt. Den Fynske Talentskole har fået 87.000 kroner af Kulturministeriet.  

-

Fynske musikskoleelever får tilskud til at skrive musikværker og opføre dem offentligt. Den Fynske Talentskole har fået 87.000 kroner af Kulturministeriet. Kulturministeren har uddelt pengene fra en kulturpuljen, der skal sørge for talentudvikling, talentpleje og pleje af den musikalske fødekæde for 2005.

- Det er andet år i træk, vi uddeler midler til talentudvikling inden for den klassiske musik, og det glæder mig, at der fortsat er stor entusiasme og idérigdom i musikmiljøet. Det er positivt, at talentudvikling ikke længere betragtes med tidligere tiders skepsis, men at udviklingen af unge rollemodeller inden for den klassiske musik nu ses som en naturlig del af arbejdet med at styrke bredden, forklarer kulturminister Brian Mikkelsen.

Den Fynske Talentskole er et fællesprojekt og er udviklet i et samarbejde mellem musikskolerne, Odense Symfoniorkester, Det Fynske Musikkonservatorium, Musikalsk Grundkursus Odense samt Musikpædagogisk Kompetencecenter under Ø-konservatorierne (København og Odense).