Første på Fyn i 14 år: Bolbro Badminton er udnævnt til årets ungdomsklub

Badminton Danmark har udnævnt Bolbro Badminton til årets ungdomsklub 2021. Det er første gang siden 2007, at en fynsk klub får den titel tildelt.

- Jeg vidste, vi ville vinde, for vi har et godt fællesskab, siger Bertram, der spiller badminton i klubben i Bolbro, efter det søndag blev offentliggjort, at Bolbro Badminton løber med prisen som Årets Ungdomsklub 2021.

Søndag kunne han og klubbens andre spillere være med til at fejre den nye titel på coronavenlig manér med fællesspisning, spil og konkurrencer.

- I løbet af 2020 har vi gjort en kæmpe indsats for at holde gang i klubben og stadig være relevante for klubbens medlemmer. Så det er en stor anerkendelse af arbejdet, og det er vi stolte over, siger Thomas Ahler, der er ungdomsformand i Bolbro Badminton.

Aldrig før i odense

Det er 13 år siden, at en fynsk klub sidst har fået den fornemme titel, der uddeles af Badminton Danmark. Sidst var i 2007, da Middelfart Badmintonklub blev kåret som ÅretsUngdomsklub.

quote Vi kunne næsten ikke få armene ned. Det har så meget at sige for det arbejde, vi har lagt i det

Maria Skov Baungaard, formand, Bolbro Badminton

Prisen er aldrig givet før til en odenseansk klub.

- Vi kunne næsten ikke få armene ned. Det har så meget at sige for det arbejde, vi har lagt i det. At vi så kan dele det med klubben, betyder meget. Måske kan det vise, at vi også er på landkortet og gør det lige så godt som mange af de store klubber, siger en stolt Maria Skov Baungaard, der er formand i klubben.

Derfor vinder Bolbro Badminton

Fremgang på 250 procent

Med et år præget af corona og stor usikkerhed for klubidræt, har Bolbro Badminton alligevel gjort en masse for medlemmerne.

- Vi har lavet samarbejde tværs af klubberne, så spillerne ikke kun ser hinanden som konkurrenter, men også som venner. Så har de lokale SFO'er været her og prøvet badminton af og trænerne har været på trænerkurser, siger Maria Skov Baungaard.

quote Det er superfedt (at få prisen, red.), og vi er meget glade. Vi har en god klub

Benjamin, spiller, Bolbro Badminton

Det har givet en fremgang på 250 procent med 42 nye spillere til klubben.

Og ifølge spillerne, så er det også en skøn klub at være en del af.

(Fra venstre) Isabella, Benjamin, Oskar og Silas er glade for, at deres klub har vundet den fine titel.
(Fra venstre) Isabella, Benjamin, Oskar og Silas er glade for, at deres klub har vundet den fine titel.
Foto: Julie Tilsted

- Vi har et godt fællesskab og nogle gode forældre, der gider at bakke op om forskellige arrangementer, siger Isabella, der også spiller i klubben.

Prisen som Årets Ungdomsklub har derfor stor betydning for alle i klubben, der med kåringen får 5.000 kroner til klubbens fremtidige arbejde.

- Vi får anerkendt, at vi gør noget godt og kan give den lidt ekstra gas. Det er virkelig bare fedt, smiler Maria Skov Baungaard. 

- Det er superfedt (at få prisen, red.), og vi er meget glade. Vi har en god klub, siger spilleren Benjamin.


Oversigt

    Oversigt