Min mening: Klimaklynge på Fyn skal sikre den grønne omstilling

Fyn skal være førende når det kommer til klimateknologier. Derfor skal man samle virksomheder i en klimaklynge, lyder det fra Radikale Venstres Søren Ulrik Hillers.

Af Søren Ulrik Hillers, folketingskandidat, Radikale Venstre

I Danmark skal vi gå fra klimatanker til klimahandling. Vi skal være fremme i front, når det gælder nye klimavenlige løsninger indenfor transport, energiproduktion og omlægning af landbruget til økologi.

Når vi skal gå nye veje, så er det vigtigt, at nye tiltag, teknologier mm prøves af i mindre skala, inden vi satser i stor skala. Lad os derfor gøre Fyn til øen, hvor vi afprøver nye klimateknologier, der senere kan blive til gavn for hele landet og hele verden.

Min mening - på vej mod valg

Hvordan får vi nedbragt udledningen af CO2 fra transportområdet? Hvordan får vi flere til at køre sammen i bilerne? Kan vi styrke samkørsel ved at lave en særlig vognbane på motorvejene til biler, hvor der sidder mere end en person i bilen? Eller skal den særlige bane være for el og brintbiler, der ikke forurener vores luft?

For Fyn og for verden

Hvordan kommer vi videre med den grønne energiproduktion? Skal vindmøllerne være på land, i vandet og hvor har de den største effekt?

Hvordan kan vi omlægge landbruget fra traditionelt til økologisk landbrug til glæde for drikkevandet og til styrkelse af vores natur? 

Vi skal gå fra klimanøl til klimahandling.

Jeg vil med glæde være med at sætte forsøg i gang, således der kommer handling bag ordene. Vi har allerede en robotklynge af virksomheder på, der arbejder med robotteknologi. Lad os nu skabe en klimaklynge af virksomheder, der forsker, sætte forsøg i gang og udvikler klimateknologier på Fyn.

For Fyn og for verden.

Oversigt

    Oversigt